Med i cimet

U različitim kulturama širom planete poznato je da med i cimet leče mnoge bolesti. Cimet je jedan od najstarijih začina poznatih čovečanstvu, a istorija meda je stara gotovo koliko i čovek. Med i cimet imaju izuzetna lekovita svojstva i ukus koji, ukoliko se pomešaju snagom sinergije daju neverovatan prirodan super lek izvanredne moći, mirisa i ukusa.

ARTRITIS

Potrebno je pomešati supenu kašiku meda i čajnu kašičicu cimeta u toploj vodi. Ova kombinacija pije se ujutro i uveče. Ako se pije redovno, čak i hronični artritis može biti izlečen.
U nedavnom istraživanju Univerziteta u Kopenhagenu, otkriveno je da su doktori tretirali svoje pacijente sa mešavinom jedne supine kašike meda i pola čajne kašičice cimetovog praha pre doručka. Rezultat je bio da je u roku od sedam dana od 200 ljudi koji su tretirani, njih 73 bilo totalno oslobođeno bola, a u roku od jednog meseca skoro svi pacijenti koji nisu mogli hodati ili se kretati zbog artritisa su počeli da hodaju bez bolova.

HOLESTEROL

Osobe koje imaju povišen holesterol uzimaju dve supine kašike meda i tri čajne kašičice cimetovog praha pomešane sa pola litra čaja, to će smanjiti nivo holesterola u krvi za 10% već u roku 2 sata. Kao što je slučaj kod pacijenata koji boluju od artritisa, ako se ova smesa uzima 3 puta dnevno, može se izlečiti hronično povećan holesterol.

PREHLADA i GRIP

Oni koji pate od uobičajenih ili ozbiljnih prehlada trebaju uzimati 3 dana po jednu supenu kašiku mlakog meda sa jednom čajnom kašikom cimetovog praha dnevno. Smesu zamesite u metalnoj posudi položenoj u toplu vodu kako bi zagrejali med i umesili cimet u njega. Popiti odmah dok je toplo bez zalivanja vodom bar nekoliko minuta. Nemojte pregrejati med jer gubi lekovita svojstva na preko 42 C.

SRČANA OBOLENJA

Napravite masu od meda i cimetovog praha i mažite je na hleb umesto marmelade redovno za doručak. Prema istraživanjima svakodnevna upotreba ove kombinacije osim što smanjuje holesterol čuva krvne žile, jača srčani mišić i smanjuje gubitak daha. Istraživanja su obavljena u domovima za stare osobe u Kanadi i Americi koji su svojim štičenicima davali ovu kombinaciju koja je uspešno delovala na problem sa krvnim sudovima i srcem.

ČIR i PROBAVNI PROBLEMI

Med i cimet razmute se u mlakoj vodi (supena kašika meda i čajna cimeta) i ova kombinacija se svako jutro na prazan stomak.

INFEKCIJE MOKRAĆNE BEŠIKE

Jedan čajna kašičica cimeta i meda razmućena u vodi ili još bolje nekom od čajeva za ovu namenu svako jutro suzbija infekciju mokraćne bešike.

UMOR

Istraživanja su pokazala da konzumiranja supene kašike meda i čajne kašičice cimeta razmućeno u vodi ujutro i naveče daje energiju i uklanja simptome umora.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *