Nastanak i terapija hemoroida

Nastanak i terapija hemoroida

Proširenje krvnih sudova na samom kraju debelog creva, ili stručno nazvano hemoroidi, predstavljaju bolest savremenog doba. Reč je o medicinskom problemu koji pogađa sve starosne strukture, počev od najmlađih, trudnica, sportista, ali i stariju populaciju.

Iako ih svako može dobiti, najčešće se javljaju kod sportista. Razlog je taj što sportisti u najvećem broju slučajeva intezivno treniraju, naprežu se, pa samim tim dolazi do nastanka proširenih vena ili popularno šuljeva.

Nastanak i terapija hemoroida

Za nastanak hemoroida zaslužni su mnogi faktori. Mogu ih imati kako žene tako i muškarci, dok je najčešća podela na spoljašnje i unutrašnje. U zavisnosti od toga od koje vrste hemoroida osoba boluje, kao i od njegovog trenutnog zdravstvenog stanja, zavisi i sam metod lečenja. Najčešće nastaju usled nekog velikog naprezanja ili teške fizičke aktivnosti, pa često muče sportiste, trudnice i sve one kojima je u opisu posla konstantna fizička aktivnost.

Isto tako mogu nastati kao posledica predugog sedenja i neadekvatne ishrane. Zbog ovoga se često dešava da osobe imaju tvrdu stolicu pa je sam proces pražnjenja creva znatno otežan pri čemu dolazi do naprezanja, pa samim tim i širenja krvnih sudova u anusu što automatski izaziva pojavu šuljeva.

Ukoliko se aktivno bavite sportom, a povremeno vam se dešava da imate problema sa hemoroidima, sigurno ste upoznati sa najrazličitijim načinima koji mogu pomoći za eliminisanje ove dosadne i uporne bolesti. Ono što treba da znate da je za početak najbolje da probate sa zdravom ishranom, poput raznih biljnih vlakana kojima se mogu ublažiti bolovi nakon nastanka hemoroida.

U svakom slučaju, o operaciji nemojte prerano razmišljati već pokušajte da se alternativnim metodama rešite šuljeva. Najčešće se dešava da osoba koja ih jednom dobije, ima ih povremeno tokom celog života. To ne treba da vas plaši jer nije reč o ozbiljnoj bolesti, već o jednoj vrsti hronične bolesti čiji se simptomi mogu otkloniti adekvatnom terapijom.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *