ALTERNATIVA MEDICA doo  kontinuirano se razvijala u svim pravcima i nakon više od dve decenije stasala u savremenog  i dobro organizovanog proizvođača kvalitetnih, efikasnih i bezbednih biljnih proizvoda. Od samog početka, oslanja se na vredna tradicionalna, empirijska iskustva upotrebe lekovitog bilja u očuvanju zdravlja. Odgovornost za zdravlje i dobrobit ljudi dokazuje primenjujući naučno utemeljene činjenice racionalne fitoterapije.

Konstantnom težnjom da unapredi proizvodnju i poslovanje, neprekidno ulaže u tehnološki razvoj i inovacije proizvoda uz poštovanje svih zakonskih propisa i međunarodnih standarda. Delatnost obuhvata sakupljanje, gajenje i preradu lekovitog bilja za potrebe proizvodnje biljnih dodataka ishrani, čajeva i ekstrakata. Kompletan proces proizvodnje naših proizvoda odvija se u skladu sa zakonskim propisima u ovoj oblasti, što podrazumeva upravljanje sistemom kvaliteta, stalnu kontrolu i stručni nadzor u primeni najsavremenije tehnologije i standarda.

Svesna da kvalitet biljnih sirovina igra odlučujuću ulogu u proizvodnji biljnih proizvoda, ALTERNATIVA MEDICA stavlja poseban akcenat na potpuno biljnu proizvodnju iz sopstvenih plantaža, uz kontrolisano gajenje i sakupljanje lekovitog bilja, u skladu sa primenom najviših standarda kvaliteta (GMP, ISO 22000:2005, HACCP principa i ISO 9001: 2008).

Pored razvoja i proizvodnje sopstvenih biljnih proizvoda, naša kompanija, svim zainteresovanim od sada pruža mogućnost uslužne proizvodnje, pakovanja i obezbeđivanja sirovina:

  •     Proizvodnja tečnih biljnih ekstrakata
  •     Proizvodnja čajeva
  •     Proizvodnja kozmetičkih preparata