Prirodni lekovi za urinarne infekcije

Prirodni lekovi za urinarne infekcije

Urinarne infekcije su najčešće bakterijske infekcije, a njihov najčešći uzročnik je bakterija E. coli. Iako su često bezazlene i prolazne, ponekad mogu izazvati ozbiljnije komplikacije, pa ih je zbog toga važno na vreme prepoznati i ispravno lečiti.

Prirodni lekovi za urinarne infekcije

Brusnica je melem za urinarni trakt. Jako dobro deluje protiv urinarnih infekcija i kod upale bešike. Svakodnevna konzumacija soka od brusnice može smanjiti mogućnost razvoja infekcija mokraćnog sistema, i na taj način smanjiti upotrebu antibiotika. Brusnica sprečava prijanjanje bakterija na zidove mokraćnog sistema. Delotvorna je i kod bakterija koje su rezistentne na antibiotike.

Echinacea ima moć da ubije bakterije koje uzrokuju infekcije. Kako bi se izlečili od ovih infekcija pijte čaj od ove biljke. Echinacea kapi su takođe dostupni za lečenje. Izbegavajte dodavanje šećera u čajeve.

Čaj od kukuruzne svile jedan je od najjačih prirodnih diuretika. On podstiče izlučivanje mokraće i bakterija iz organizma, zbog čega je od velike pomoći kod upale bešike i urinarnih infekcija.

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *