Zašto vam otiču noge i ruke

Zašto vam otiču noge i ruke

Ako ne možete više ući u papuče od prošle godine ili ako vam donji i gornji ekstremiteti otiču, onda imate višak tečnosti u telu.

Ako se to događa samo povremeno, nema razloga za brigu, ali ako se takve stvari događaju stalno, i ako se otoci pojavljuju samo na jednoj ruci ili nozi, ne prolaze, čitajte dalje.

Celi ste dan na nogama

Ako ste celi dan trčali okolo i obavljali neke zadatke, možete završiti sa bolnim i natečenim nogama.

Suprotno tome, ako ste na poslu gde većinu vremena sedite, a noge vam celi dan vise, možda ćete i dobiti ono što se naziva otok koji je povezan s gravitacijom. U tim bi slučajevima podupiranje stopala na jastuk trebalo pomoći.

Unosite previše soli

Kada unesete previše natrijuma, to može uzrokovati zadržavanje vode u telu, uzrokujući  otekline. Smanjite upotrebu soli u jelu, ne samo zbog oteklina već zdravlja uopšte.

Imate neku povredu

Iako su zadržavanje tečnosti i vaskularni problemi najčešći uzroci oteklina, takođe je moguće da ste ozledili nogu ili ruku i da to uzrokuje bolno oticanje. Na to svakako obratite pažnju.

PMS

Osim što ćete se osećati nadraženo i grčevito, hormonske promene menstrualnog ciklusa mogu uzrokovati i zadržavanje tečnosti nedelju dana pre menstruacije, što može dovesti do natečenosti ruku i stopala.

Telesna težina

Ako ste se nedavno udebljali, možda ćete primetiti da se i vaša stopala povećavaju. Ako puno sedite, ta dodatna težina u stomaku pritiska tačno područje prepona, a to može poremetiti protok.

Imate proširene vene

Ovo vrlo često stanje događa se kada vene na nozi s vremenom oslabe i izgube elastičnost. Tada ventili u venama koji pomažu u proticanju krvi natrag prema srcu ne mogu raditi tako delotvorno, pa skupljanje krvi uzrokuje pojavu kvrga i oticanje stopala i gležnjeva.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × three =