Umanjite anksioznost

Umanjite anksioznost

Bilo da patite od anksioznog poremećaja ili imate povremene epizode teskobe, postoje načini kako možete umanjiti simptome.

Ali, pre toga, trebate naučiti kako da izbegavate navike koje utiču na povećanje napetosti.

Umanjite anksioznost

Analiziranje svake sitnice

U pitanju je kognitivni šablon stalnog razmišljanja o situaciji, bez preduzimanja određenih akcija. Preterano analiziranje je najčešći simptom anksioznosti. Umesto da analizirate svaki korak, zapitajte se možete li nešto napraviti po pitanju problema. Ako ne možete, važno je da naučite kako tolerisati nesigurnost. Ovo će vam pomoći da ne gubite vreme na stvari koje ne možete kontrolisati.

Stalno proveravanje telefona

Gotovo svako se bori s balansiranjem privatnog i poslovnog života. Danas je to posebno teško jer imamo pametne telefone koji su uz nas 24 sata dnevno. Stoga isplanirajte dan tako da napravite pauzu od telefona. Postavite granice. Kad nije radno vreme, nemojte stalno proveravati emailove i poruke.

Društvene mreže

Proveravanje društvenih mreža postala nam je navika. Osim toga što praćenjem često nerealnih sadržaja gubimo samopouzdanje, društvene mreže nas čine manje produktivnim, što dalje utiče na povećanje anksioznih misli.

Preskačete vežbanje

Dovoljno kvalitetnog sna, zdrava ishrana i redovna fizička aktivnost dobri su i za fizičko i za mentalno zdravlje.
Istraživanja su pokazala da vežbanje utiče na lučenje hormona sreće koji ublažavaju stres i anksioznost. Stoga, nemojte preskakati treninge i više vremena provodite u pokretu (šetanje, plivanje, vožnja bicikla).

Provodite dosta vremena sami

Izolacija može pogoršati simptome anksioznosti. Povežite se opet s porodicom i prijateljima i slobodno vreme provodite s najvoljenijima. Isto tako, možete i volontirati. Usamljenost može dovesti i do puno ozbiljnijih bolesti, kao što je depresija.

Kapi Valerijane

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *