Rešite se proširenih vena

Rešite se proširenih vena

Proširene vene su izdužene, nepravilno proširene, izvijugane vene, kojima je promenjena struktura zida i koji se kao ljubičaste ili plave izbočine javljaju na telu. Kako slaba cirkulacija pridonosi nastajanju proširenih vena, one su češće u osoba koje sede ili stoje u jednom položaju kroz duge vremenske periode.

Rešite se proširenih vena

Bolovi u nogama jednostavno mogu prestati nakon samo jedne primene obloga za proširene vene, a proširene vene regenerišu se nakon nekoliko dana uz ovaj prirodni lek.

Tretman proširenih vena sa zelenim paradajzom

Operite par zelenih paradajza i isecite ih na kriške ili prstenove. Zatim ih stavite na čvorove proširenih vena i na kapilarnu mrežu vena. Po potrebi previjte. Držite paradajz na tim mestima dok ne počnete da osećate blago golicanje. Uklonite paradajz čim počne da vas peče i operite vene hladnom vodom. Rezultati bi trebalo da budu vidljivi uskoro. Proces treba ponavljati pet puta dnevno, najbolje zaredom.

Dve nedelje nakon ovakve terapije, čvorovi na venama bi trebali da nestanu, isto kao i otečene vene i bol koji osetite. Pored zelenog paradajza, možete koristiti i zreli crveni paradajz.

Paradajz ima isceljujuća svojstva pošto poseduje supstancu koja ima svojstva slična aspirinu. Ta supstanca se ponaša kao antikoagulans, razređuje krv i poboljšava cirkulaciju. Pored toga, paradajz sadrži flavanoide koji jačaju zidove krvnih sudova.

Divlji kesten za proširene vene
Divlji kesten je vrlo dobar prirodni lek za terapiju proširenih vena i hemeroida. Ova biljka utiče na smanjenje simptoma kod oboljenja vena, kao što su: proširene vene, bol, umor, otečene noge i edemi.

Kupus za proširene vene
Listovi svežeg kupusa su najbolji oblog za lečenje upaljenih vena. Za ovu vrstu obloga potrebna je velika i sveža glavica kupusa, kako bi i listovi bili veći te obuhvatili površinu obolelog mesta. Sveže listove kupusa direktno prislonite na obolelo mesto te ih potom pričvrstite (najbolje tankom i elastičnom čarapom).

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 1 =