Zaštitite bubrege

Zaštitite bubrege

Bubrezi izbacuju toksine i višak tečnosti, oni obavljaju i niz drugih važnih uloga: regulaciju soli, kalijuma i nivoa kiseline; regulaciju krvnog pritiska, proizvodnju vitamina D kao i kontrolu proizvodnje crvenih krvnih zrnaca.

Zaštitite bubrege

Iako bubrežna oboljenja verovatno nisu na vašem spisku stvari o kojima trebate brinuti, ona pogađaju oko 7% populacije. Mnogo ljudi nije ni svesno da ih ima. Zapanjićete se kada čujete da možete izgubiti skoro 90% bubrežnih funkcija, a da pri tome ne osetite ništa značajno, a kada osetite, tada je obično prekasno.

Oticanje i dobijanje težine od nakupljanja tečnosti

Vaši bubrezi bi trebalo da izbacuju toksine iz organizma u obliku urina. Međutim, ako uspore ili ne rade kako treba, onda se ta tečnost zadržava. Ovo može uzrokovati trajno oticanje tkiva.

Smanjeno mokrenje

Matematika je jednostavna – kada se više tečnosti zadržava u vašim tkivima, manje tečnosti se izbacuje iz organizma.

Umor i pospanost

Deo funkcije bubrega je i regulacija hemoglobina. Kad se taj proces naruši, možete završiti sa anemijom što može uzrokovati značajan pad energije.

Gubitak apetita, mučnina ili smušenost

Ovi problemi se mogu javiti kada se toksini nakupe u vašem organizmu i počnu praviti probleme u drugim delovima tela, uključujući stomak i mozak.

Povišen krvni pritisak

Ovo je vrzino kolo: kada su bubrezi oštećeni, ne mogu efektno kontrolisati krvni pritisak. Sila krvi koja struji i napinje naše krvne sudove proširujući ih, što dalje oštećuje i slabi unutrašnje krvne sudove bubrega.

Lupanje srca

Jedna od nuspojava oštećenja bubrega je i nagomilavanje kalijuma u organizmu, što može uzrokovati jači srčani ritam na koji nikako niste navikli.

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + 14 =