Bol u kolenu

Bol u kolenu ne javlja se samo kod starije populacije. I mladi ga mogu osetiti, a obično se radi o bolu na području prednje strane kolena. Ona je najviše uzrokovana načinom života, poput raznih sportova.

Bol u kolenu – kako ga se rešiti

Bilo bi dobro neko vreme izbegavati hodanje po uzbrdici, čučanje, klečanje te hod po neravnom terenu. Rešenje možete potražiti i na fizikalnoj terapiji. Ako sve navedeno ne pokaže rezultate tada bi bilo dobro posetiti ortopeda.

Kada se javi bol u kolenu velik broj se usmeri na ublažavanje bola, a zapravo bi morali voditi računa u traženju uzroka tog problema. Alternativna medicina u zadnje vreme je uzela pravi mah i pokazala iznimne rezultate.
Nažalost kod nekih je dijagnoza neizbežna operacija, ali budući da se ovde radi o ozledama to je i očekivani ishod cele priče.

Mnogi koji su se odlučili na lečenje problema na alternativni način pokazali su neverovatne rezultate.

Bol u kolenu obično je znak kako vam je cirkulacija loša i ne radi najbolje. Pokušajte poboljšati cirkulaciju i sa tim sprečiti niz daljih problema koji se mogu razviti.

Ako vas bole kolena (artritis ili osetljivost na vremenske promene), pomešajte 1 kašiku soli sa 1 čašom vode, dodajte 2 kapi joda i izmešajte. Natopite meki peškir ovom mešavinonm i stavite kompresnu gazu na kolena.

Pokrijte ugrejanim peškirom ili pokrivačem i ostavite kompresu neko vreme (najmanje 30 min, a možda bi bilo bolje što duže). Radite to svakodnevno pre odlaska na spavanje, a za nekoliko dana primetit ćete poboljšanje.

 

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *