Bol u donjem delu leđa

Bol u donjem delu leđa

Bol u donjem delu leđa je jedan od najčešćih zdravstvenih problema današnjice, a procenjuje se da 80% populacije ima bol u donjem delu leđa tokom svog života. Tako je bol u leđima postao veliki zdravstveni problem jer je najčešći uzrok izostajanja sa posla i velikog broja bolovanja.

Bol u donjem delu leđa

Sve osobe koje se bave teškim fizičkim radom ili su u višesatnom nefiziološkom položaju, uglavnom sedećim radom, starije osobe koje su imale degenerativne procese, osobe sa osteoporozom ili nekom urođenom anomalijom kičme, nakon povreda i operacija kičme spadaju u rizičnu grupu koja ima probleme sa bolovima u kičmi.

Bol u donjem delu leđa – lečenje

Biljka gavez, koja raste na vlažnim livadama, poljima i rovovima u blizini vode, može olakšati život milionima ljudi koji pate od bolova u leđima.
Ekstrakt korena gaveza je neverovatno moćan i klinički dokazano efikasno smanjuje akutni bol.
Ova biljka ima koren nalik repi i velike, dlakave listove, a travari su je koristili od davnina. Prethodna istraživanja su takođe dokazala da gavez efikasno ublažava druge vrste bolova i pokazao se odličnim u obliku gela za ublažavanje bolova za uganuće zglobova i osteoartritis kolena. Međutim, ne treba ga uzimati u obliku kapsula i suplemenata jer može biti toksičan za jetru.

 

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *