Hormonska ravnoteža

Hormonska ravnoteža

Teško je zadržati hormone u ravnoteži u današnjem ubrzanom svetu s obiljem prerađene hrane, hemijski pretrpanih proizvoda i lekova. Sve to izaziva pustoš u tijelu. Čak i pre nego što devojka dođe u pubertet, potrebno je održavanje funkcije endokrinog sistema zdravim jedući prvenstveno integralne namirnice, zdrave masti (avokado, orašasti plodovi i semenke, devičansko kokosovo ulje i ekstra devičansko maslinovo ulje) i kvalitetne proteine.

Hormonska ravnoteža

Ulje noćurka ublažava simptome PMS-a, kao što su grčevi, bol u grudima, bol u donjem delu leđa i promene raspoloženja. Neke žene u menopauzi ili postmenopauzi su takođe iskusile olakšanje od ovog ulja. Žene koje imaju simptome PMS-a obično imaju visok sadržaj omega-6 i nizak sadržaj drugih esencijalnih masnih kiselina, kao što je linolna kiselina.

Riblje ulje

Bogato je omega-3 masnim kiselinama. Kvalitetno riblje ulje će sadržati adekvatne količine esencijalnih masnih kiselina, EPA i DHA. Omega-3 masne kiseline su neophodne za plodnost i pomažu da se trudnoća iznese do kraja. Pokazalo se da uzimanje ribljeg ulja u prvom tromesečju trudnoće povećava mentalnu oštrinu bebe, vizuelni i motorički razvoj. Anti-inflamatorni efekti omega-3 masnih kiselina mogu pomoći u smanjenju upale uzrokovane endometriozom. Što se tiče menstrualnog bola i simptoma menopauze, pomaže u smanjenju neprijatnih simptoma.

Maca

Biljka maca veoma je otporna biljka iz porodice Cruciferae, sa crvenkastim korenom sličnim rotkvi. Bogata je proteinima, složenim ugljenim hidratima i gvožđem. Jača snagu, libido i dobra je za povećanje plodnosti. Ublažava simptome menopauze, PMS-a i hormonskih poremećaja, može da leči i sterilitet kod muškaraca jer povećava proizvodnju i pokretljivost sperme, jača polnu moć, sprečava nastanak rahitisa i osteoporoze, povećava energiju i jača imuni sistem, pomaže u borbi protiv sindroma hroničnog umora. Maca se ne sme uzimati tokom trudnoće i dojenja.

Kopriva

Kopriva je nežna biljka za sve. To je hormonska podrška zbog svoje visoke nutritivne vrednosti. Bogata je mnogim vitaminima, mineralima i antioksidansima, posebno vitaminima C, B, K i mineralima kao što su kalcijum, magnezijum, holin i silicijum. Žene u reproduktivnom dobu i one koje su u peri- ili postmenopauzi veruju da mogu bolje da se nose sa stresom, imaju bolje imunološko zdravlje i uravnoteženiji hormonski sistem ako je njihova ishrana hranljiva i stabilna. Kopriva ima upravo takav efekat kod žena. Za trudnice i dojilje, kopriva ne samo da služi kao tonik, već pomaže da se obezbedi energija nakon porođaja i može pomoći u stimulaciji proizvodnje mleka.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
– PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *