Umanjite bol u zglobovima

Umanjite bol u zglobovima

Promene vremena, temperatura i hladnoća utiču na osobe koje imaju problema sa bolovima u zglobovima.

Kako bi što lakše prebrodili promenu, pored terapije, tegobe se mogu ublažiti vežbom i ishranom.

Umanjite bol u zglobovima

Zglobovima najviše prija toplota, pa se preporučuje utopljavanje. Najbolje je umotati zglobove vunenim zavojima.

Masiranje mišića oko obolelog zgloba, u velikoj meri olakšava i ublažava bol. Preporučljive su i vežbe za razgibavanje, a fizijatri će preporučiti odgovarajuću vežbu za svaki zglob.

Vežbe obuhvataju lagane pokrete koje je potrebno raditi nekoliko puta u toku dana.

Ne preporučuje se opterećivanje zglobova nošenjem teških stvari, dok ih u slučaju problema sa kičmom treba u potpunosti izbegavati.

Pogledajte i: Zašto se javlja bol u leđima?

Kupanje u kadi punoj tople vode zagreva telo, pa i zglobove, a dobro je tokom ležanja u kadi, peškirom lagano trljati kožu oko obolelog zgloba.

Takođe, regulisanje telesne težine je od velike važnosti za osobe sa bolesnim zglobovima.

Kada je reč o ishrani, preporučuje se konzumacija povrća, pogotovo kupusa i mahunarki, dok se meso i mesne prerađevine ne preporučuju.

 

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *