Kako lečiti urinarne infekcije

urinarne infekcije

U pitanju je jedan od najčešćih zdravstvenih problema.

Urinarne infekcije su naročito česte kod žena, zbog specifične fiziološke građe.

Kako lečiti urinarne infekcije

Infekcije najčešće izazivaju bakterije, a rizik od oboljevanja kod žena je veći. Naime, razlog leži u neodržavanju higijene ili pak u preteranom održavanju.

Kada je reč o preteranom održavanju higijene, česti uzročnici su agresivna sredstva za higijenu intimnih delova. Stručnjaci preporučuju isključivo toplu kupku. Često je razlog infekcije i neredovno pražnjenje bešike.

Pražnjenje bešike ne treba odlagati, a još jedan od načina za sprečavanje infekcije je tuširanje odmah nakon seksualnog odnosa. Tokom menstrualnog ciklusa preporučljivo je što češće menjanje uložaka, dok upotrebu tampona treba izbegavati.

Najčešći simptomi infekcije su bol, neprijatnost, peckanje pri mokrenju, pritisak u donjem delu stomaka i drugačija boja urina. Ovi simptomi su nekada praćeni povišenom telesnom temperaturom.

Stručnjaci, kod blagih infekcija, savetuju konzumiranje biljnih čajeva od brusnice, ive, peršuna.. Kod jačih upala i infekcija, potrebno je obratiti se stručnjaku, kako bi ukazao potrebnu pomoć i odredio terapiju.

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *