Odgovarajuća ishrana za osobe sa proširenim venama

sa proširenim venama

Pravilna i zdrava ishrana je važna za sve, pogotovo za osobe koje imaju određene zdravstvene probleme.

Osobe sa proširenim venama, poboljšaće cirkulaciju krvi i sprečiće upale i trombozu, ukoliko konzumiraju prave namirnice.

Odgovarajuća ishrana za osobe sa proširenim venama

Stručnjaci preporučuju heljdu.

Naime, ova žitarica sadrži važne materije koje pomažu kod proširenih vena. Jedna je flavonoid rutin, koja jača vene i sprečava upale, a druga je magnezijum, koja pospešuje protok krvi.

Preporučuju se one namirnice koje sadrže veliku količinu kalijuma i natrijuma.

Banane sadrže najviše kalijuma, zatim mahunarke, slatki krompir, lisnato povrće i spanać. Ove namirnice, pored kalijuma sadrže i magnezijum, koji pospešuje cirkulaciju krvi.

Osobe sa proširenim venama ne bi smele da konzumiraju veliku količinu kuhinjske soli, odnosno trebalo bi da je smanje na minimum, kao i slanu hranu.

Preporučuje se izbegavanje prerađene industrijske hrane, koja je bogata ugljenim hidratima i koja zadržava vodu u telu.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *