Sprečite upalu bešike

Sprečite upalu bešike

Ako često idete u toalet i osećate peckanje pri mokrenju ili imate bolove u donjem delu stomaka, to mogu biti prvi simptomi da sa vašom bešikom nešto nije u redu.

Ako tegobe nisu suviše česte, prvo treba primeniti mere za dezinfekciju, smatraju stručnjaci. Dva-tri puta dnevno pijte sok od brusnice ili uvin čaj ili uzimajte preparate ovih biljaka. Pijte što više tečnosti (dva-tri litra dnevno) i utopljavajte karlični pojas i stopala.

Ako se infekcije često vraćaju nove upale mogu se sprečiti i redovnim fizičkim aktivnostima, najbolje brzim hodanjem ili plivanjem, kao i vežbama jačanja karličnog dela, odnosno jogom. Nelagodu koju osećate možete da ublažite ili potpuno neutrališete i grejanjem donjeg dela stomaka. Možete koristiti termofor ili peglom da ugrejete vuneni komad garderobe koji ćete obući ili njime umotati stomak.

Zaštiti od urinarnih infekcija doprinosi redovno pražnjenje bešike. Veoma je važno da ne odlažete odlazak u toalet, čak i ukoliko morate da se poslužite javnim toaletom, za koje vlada pogrešno mišljenje da se infekcija u njima lako može dobiti. Naprotiv, u njima ne vrebaju bakterije, nego su žene nedovoljno opuštene u javnim toaletima, bešika se ne prazni do kraja pa se na taj način u njoj zadržavaju bakterije, što može izazvati upalu.

Protiv urinarne infekcije treba piti dva litra čaja od breze, kukuruzne svile, uve, bosiljka, peršuna ili drugih biljaka, jer podstiču češće mokrenje, a samim tim i izlučivanje bakterija iz organizma. Zbog visoke koncentracije kalijuma, kopriva je odličan diuretik za čišćenje mokraćnih puteva i ostalih organa urinarnog trakta.

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × four =