Kako sprečiti glavobolju

Kako sprečiti glavobolju

Ukoliko često izbegavate određene obroke, možete uzrokovati smanjenje nivoa šećera u krvi što može izazvati glavobolje. Trudite se da jedete redovno i hranite se zdravo, te da često konzumirate sveže voće i povrće, celovite žitarice i nemasno meso koje će vam pomoći da održite vitku liniju, ali i sprečiti da vaše telo “gladuje”.

Stalna konzumacija kofeina može stvoriti hemijsku toleranciju u telu, te usled naglog prestanka njegove konzumacije, može nastati migrena. Kofeina ima u čokoladi, gaziranim sokovima, čaju, kafi i energetskim pićima, pa se trudite da ih konzumirate u umerenim količinama.

Pored namirnica i pića bogatih kofeinom, izbegavajte i dijetalne sokove, grickalice i niskokalorične poslastice jer sadrže veštački šećer aspartam koji, takođe, može uzrokovati glavobolje ukoliko se u organizam unosi u prevelikim količinama.

Viršle su omiljena hrana brojnih mališana, ali često i odraslih ljudi. Međutim, iako već vrlo dobro znamo da one nisu najzdraviji izbor, te da ih treba izbegavati, sada vam donosimo još jedan dobar razlog da ih obavezno izbacite iz ishrane. Naime, mnogi brendovi viršli, salama, kobasica, i drugih mesnih prerađevina, takođe sadrže tiramin, ali i natrijum nitrat koji mogu biti okidači migrena.

Luk je veoma zdrav i trebalo bi da ga jedete redovno kako biste ojačali imunitet, ali i sprečili ili zalečili razne bolesti, ipak nemojte preterivati s njegovim konzumiranjem i jedite ga u umerenim količinama, jer čak i on sadrži tiramin, te može biti uzrok čestih glavobolja.

Crveno vino je veoma zdravo i može da vam pomogne da popravite krvnu sliku, regulišete pritisak i ojačate organizam, ono je ipak alkoholno piće koje ne smete konzumirati u velikim količinama, naročito jer u tim slučajevima može biti uzrok migrene. Osim crnog, isto važi i za belo vino, ali i pivo, jer ove tri vrste alkoholnih pića, takođe sadrže tiramin. Pored toga, alkohol sam po sebi povećava dotok krvi u mozak, što može izazvati migrenu ili pojačati efekte već postojeće migrene.

Migresan ® kapsule imaju povoljno delovanje u profilaksi migrene i ublažavanju raznih vrsta bolova. Redovna upotreba preparata dovodi do produženja intervala između migrenoznih napada i smanjenja intenziteta propratnih pojava: jačine i dužine napada, muke, povraćanja itd.

Kako je kliničkim studijama potvrđeno antiinflamatorno, analgetično i spazmolitično delovanje ekstrakta povratića, Migresan ® kapsule se osim u profilaksi migrene, preporučuju i kod prehlada, inflamacija, reumatoidnog artritisa, psorijaze, zubobolje, menstrualnih bolova i astme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *