Sprečite nastanak proširenih vena

Sprečite nastanak proširenih vena

Proširene vene se manifestuju najpre u vidu veoma česte otečenosti nogu i blagog bola, koji se pre može okarakterisati kao napetost. U samom početku kapilari se šire i jasnije ukazuju na nogama, a kasnije se uvećavaju i potkožne vene koje stvaraju izbočine na koži.

Proširene vene mogu biti u prečniku i do jednog centimetra. Kako se bolest razvija, bol u nogama postaje sve intenzivniji, a dolazi i do otvaranja rana na venama. Neretko se dešava da se u proširenim venama u kojima se krv zadržava formira tromb koji vrlo lako pronalazi put do srca i pluća što se vrlo često završava lošim ishodom.

Uzroci proširenih vena

Veliki uzroci proširenih vena su uspravan položaj čoveka koji sam po sebi nameće veliko opterećenje na donjim ekstremitetima, ali i sedeći stav usled koga se krv zadržava u nogama i cirkulacija je otežana. Zbog toga je potrebno što više izbegavati dugo sedenje i stajanje. Preporučuje se svakodnevna šetnja najmanje po pet kilometara kako bi se mišići nogu održavali u dobroj fizičkoj kondiciji i krv što pravilnije cirkulisala.

Smanjite telesnu težinu

Telesna težina itekako utiče na mogućnost nastanka proširenih vena. Svaki suvišan kologram stvara pojačano opterećenje na krvne sudove nogu. Zbog toga je jedna od najboljih preventivnih mera proširenih vena lagana šetnja. Održavajte kilažu srazmerno svojoj visini.

Mažite vene kremama

Redovno nanošenje Vendoksin® gela za vene je od velike koristi. Koristite proverene i priznate prozvode kao što je Vendoksin® gel.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *