Simptomi lošeg imuniteta

Simptomi lošeg imuniteta

Kada dođe do slabljenja imuniteta telo postaje izloženo brojnim bolestima i zarazama, odnosno ne uspeva da se izbori sa infekcijama, što može dovesti do ozbiljnih posledica. Osetljivost na grip i prehladu može biti povećana zbog nekih navika kao što je količina šećera koju unosite ili koliko je suv vaš nos.

Prekomerno uživanje u slatkišima neće da naškodi samo vašoj figuri, već i imunološkom sistemu koji vas potom neće moći adekvatno štititi od bakterija i virusa.

Ne pijete dovoljno vode

Postoji razlog zbog kojega se preporučuje unos tečnosti kada ste bolesni. Vaše telo treba jako puno tečnosti da bi ispralo toksine.

Preporučena količina vode koju treba dnevno unositi zavisi od osobe. Dovoljnu količinu vode unosite ako je vaš urin svetlo žute boje, gotovo bez boje i mirisa.

Borite se sa suvišnim kilogramima

Svi već znamo da su suvišni kilogrami štetni za srce, mozak i ostale organe. Treba da znamo da višak kilograma značajno oslabljuje imunološki sistem.

Oni koji se bore s teškim oblicima gripa ili prehlade često imaju indeks telesne mase iznad 40, što prema svim kriterijumima označava gojaznost.

Prekomerna telesna težina uzrokuje hormonalnu neravnotežu i upalu koja smanjuje sposobnost imuniteta da se obrani od infekcija.

Vaš nos je suv

Curenje nosa je obrambeni mehanizam tela s kojim pobeđuje grip i prehladu. Sluz u nosu zaustavlja viruse i sprečava njihov ulazak u telo. Ako su vaši nosni kanali suvi, bakterije i virusi će lakše ući u disajni sistem.

Ako je suvoća trenutni problem, rešite ga kapima. Ali, ako sa suvoćom neprestano imate problema, obratite se lekaru kako biste otkrili uzrok.

Pod hroničnim ste stresom

Hronični stres jedan od najvećih neprijatelja imunološkog sistema. Previsok nivo stresa u telu neće samo povećati rizik od nastanka gripa i prehlade već će pogoršati i simptome.

Osobe, koje su pod hroničnim stresom, često osećaju najteže simptome i treba im čak dvostruko duže da se oporave.

Uvek ste prehlađeni

Ovo je znak koji upućuje da imunitet ne radi kako treba. Odrasla osoba će tokom sezone biti prehlađena do 3 puta, što u proseku traje 3 do 4 dana. Ako ste češće prehlađeni, to znači da nemate razvijen nikakav otpor.

Više spavajte, vežbajte i usvojite zdrave prehrambene navike i počnite da konzumirate hranu koja jača imunitet.

Valechin® kapi

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Valechin® kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi mešavine ekstrakata organskih biljnih sirovina ehinacee, šipurka, majčine dušice, jagorčevine, poljske nane i odoljena, organskim voćnim destilatom.

Sa 100% pouzdanim poreklom biljnih sirovina i sa sertifikatom ORGANSKOG PROIZVODA biljne kapi VALECHIN predstavljaju najbolji i najdelotvorniji biljni preparat na našem tržištu!!!

Zahvaljujući biljnim aktivnim sastojcima, Valechin kapi predstavljaju jedinstveno prirodno resenje kod različitih tegoba. Valechin kapi pomažu u inaktivaciji (HPV)  virusa koji je uzročnik kondiloma delujući na sam virus i imuni sistem. Sadrži mešavinu biljaka specijalno odabranih i kombinovanih za dejstvo na HPV i jačanje organizma.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *