Stres je uzročnik mnogih bolesti

Stres je uzročnik mnogih bolesti

Stres je uzročnik mnogih bolesti poput srčanih problema, povišenog krvnog pritiska i dijabetesa. Zato je jako važno naći način da se smirimo i izbacimo iz sebe sve negativno što nam se dogodilo u toku dana.

Svima nama potrebno je da se otarasimo nagomilanog stresa u toku dana i smirimo napetost. Postoji nekoliko načina koji nam mogu pomoći da izbacimo iz sebe svu negativnu eneriju kako se to ne bi odrazilo loše po naše zdravlje.

Dišite duboko

Verovali ili ne, vežbe disanja vam mogu pomoći da se smirite. Ukoliko se nađete u situaciji da morate brzo da se umirite i izbegnete burnu reakciju, ovo je najbolji način. Kada se nađemo u stresnoj situaciji naše telo počinje da proizvodi veću količinu kortizola (hormon stresa) što dovodi do ubrzanog rada srca. Pravilnim disanjem možemo usporiti rad srca i umiriti svoj mozak i telo. Na ovaj način ćete izbeci svađe i nećete sebe dovesti u situaciju da burno reagujete.

Odvojite vreme za sebe

Potrudite se da u toku dana bar pola sata izdvojite za sebe i radite ono što vas opušta. Nije važno da li je to čitanje dobre knjige, da li ćete da pogledate neki film ili radite nešto treće, ono što je važno je da u tome užvate. Nekada je dovoljno da sedite sami i razmišljate o lepim stvarima i da stres potpuno nestane. Iako ovo zvuči jednostavno, nekada je veoma teško osamti se i ne raditi ništa. Svakodnevne obaveze, porodica ili posao nas u tome mogu veoma lako sprečiti. Ipak, potrudite se i sigurno će se isplatiti. Nekada je i relaksirajuća kupka odličan lek za nervozu.

Valerijana

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *