Prevencija proširenih vena

Prevencija proširenih vena

Proširene vene jesu genetski nasledne, ali njihov razvoj zavisi o načinu života i drugim rizičnim faktorima. Njihovom nastanku pogoduju i predugo stajanje, predugo sedenje, debljina, trudnoća, pušenje, sunčanje pa i depilacija.

Hemoroidi su proširene vene u analnom kanalu. Taj kanal je obložen celom mrežom vena, a zbog sedećeg načina života kao i dodatnog pritiska koji deluje na to područje tokom defekacije, te se vene mogu priširiti i stvoriti kuglaste otoke koje predstavljaju hemoroide. Ukoliko popucaju nastaje krvarenje, a moguće su i infekcije.

Prevencija proširenih vena

Dugotrajno stajanje i sedenje predstavljaju najvažnije faktore razvoja proširenih vena na nogama. Rad mišića nogu neophodan je kako bi cirkulacija bila kvalitetna, stoga izbegavajte dugotrajno stajanje i sedenje, pomerajte nogu u mestu, radite neprekidno s mišićima kako bi sprečili zastoj krvi u nogama što je osnova nastanka proširenih vena.

Kod hemoroida se savetuje prvenstveno promena načina ishrane sa unošenjem što više biljnih vlakana radi regulacije varenja. Ključno je unositi dovoljne količine tečnosti u organizam, izbegavanje alkoholnih pića. Pikantnu hranu treba izbegavati tokom akutnog nastupa hemoroida radi radi smanjenja bola i osećaja peckanja.

Prevencija proširenih vena je pravi način života i nege stopala. Neophodno je pokušati ne pregrejati noge, češće menjati njihov položaj, povećati tonus mišića donjih udova, što se odražava i na tonus vena. Korisno je plivanje, fizikalna terapija, tuširanje.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *