Upala bešike i bakterijske infekcije

bakterijske infekcije

Bakterijske infekcije obično zahtevaju antibiotsku terapiju, koju nikako ne bi trebalo da uzimate „na svoju ruku“, već se obavezno posavetujete sa lekarom. Urinarne infekcije najčešće se javljaju kod žena – u proseku svaka druga žena bar jednom u toku svog života dobije urinarnu infekciju. Urinarne infekcije kod muškaraca često se povezuju sa drugim zdravstvenim stanjima kao što su kamen u bubregu ili uvećana prostata.

Međutim, ono što vam može pomoći za održavanje zdravog urinarnog sistema su biljke.

Peršun

Čaj od peršuna odličan je za čišćenje organizma i izbacivanje viška tečnosti, a uz to je i sjajan lek protiv urinarnih infekcija.

Priprema: Kašičicu-dve lišća (bolje je sveže) ili korena peršuna stavite u šolju vrele vode i ostavite da odstoji deset minuta. Procedite i popijte dok je čaj još topao. Pijte tri šolje dnevno, posle jela.

Kukuruzna svila

U narodnoj medicini kukuruzna svila je poznata kao izvanredno sredstvo za lečenje upale mokraćnih kanala. Osim toga, utvrđeno je i da redovno ispijanje ovog čaja izaziva rastvaranje kamena i izbacivanja peska iz bubrega.

Priprema: Kašiku osušenih niti kukuruzne svile stavite u 3 dl vrele vode. Kuvajte tri minuta, poklopite, sklonite sa šporeta i ostavite da se prohladi. Pijte tri puta dnevno po šolju ohlađenog čaja.

Brusnica

Sok od brusnice može smanjiti broj epizoda urinarnih infekcija, naročito kod žena koje imaju ovaj problem već duže vreme. Iako ne postoje tačne evidencije koje nam govore da sok od brusnice može da redukuje simptome urinarne infekcije, nejgova upotreba se ipak savetuje u profilaktičke svrhe.

Vitamin C

Vitamin C veoma snižava pH urina i čini ga kiselim, što inhibira rast i razmnožavanje E. coli i pored svega podstiče imunitet u borbi protiv uzročnika infekcije. Dnevni unos vitamina C od 100mg igra veoma važnu ulogu u lečenju urinarnih infekcija tokom trudnoće. Terapija vitaminom C nakon 3 meseca smanjuje učestalost urinarnih infekcija, što značajno poboljšava kvalitet života trudnice.

 

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *