Zdrav nivo holesterola

Zdrav nivo holesterola

Ako vam dan počne sa zobenim pahuljicama, nivo holesterola će biti znatno bolji. Dva obroka zobi može da smanji LDL holesterola za 5,3% za samo 6 nedelja. U osnovi, ovas sadrži supstancu beta-glukan koja apsorbuje loš holesterol.

Zdrav nivo holesterola

Zdrav nivo holesterola je ispod 200 miligrama po decilitru krvi, s tim da bi nivo “lošeg” LDL holesterola trebalo da bude ispod 100 mg, a “dobrog” HDL holesterola iznad 60 mg. Optimalan nivo triglicerida je ispod 150 mg po decilitru.

Umesto da popustimo pod pritiskom farmaceuta i odmah posegnete za lekovima, imajte na umu da ove nivoe prvo bi bilo dobro pokušati da održite zdravom isranom.

Maslinovo ulje bogato je mononezasićenim masnim kiselinama, pa spušta nivo LDL holesterola, povećavajući pritom nivo HDL holestrola.

Sjajno dejstvo ima i pasulj, jer samo pola šoljice u varivu smanjuje nivo lošeg holesterola za osam odsto tako što vlakna koja sadrži sprečavaju apsorpciju holesterola iz hrane.

I crna čokolada našla se na spisku namirnica koje imaju pozitivno dejstvo na holesterol jer jača nivo HDL holesterola za čitavih 24 odsto.

Crveno vino bogato je antioksidansima koji snižavaju nivo LDL holesterola, dok će alkohol u umerenim količinama podići nivo HDL holesterola, pa je to dobar razlog da popijete čašu vina dnevno.

Doručak je ključan u naporima za uravnotežavanje nivoa holesterola u našem organizmu, a nema boljeg izbora od zobenih pahuljica. Za mesec i po dana snizićete nivo LDL holesterola za više od 5 odsto zbog betaglukana koji sprečava njegovo zadržavanje u organizmu.

Riba krcata omega-3 masnim kiselinama, poput tunjevine ili lososa povećava nivo HDL holesterola i do 4 odsto, a kako ima preventivno dejstvo na kardiovaskularne bolesti i demenciju, trebalo bi barem jednom nedeljno da se nađe na vašem tanjiru.

Omega-3 masnim kiselinama bogati su i orašasti plodovi, pa bi bilo dobro da vam uvek budu pri ruci kao zdrav međuobrok.

FloraLip® biljne kapi za jetru i holesterol pomažu razgradnju holesterola u žučne kiseline i eliminaciju viška holesterola iz organizma putem sistema za varenje. Ova dva procesa dovode do smanjenja nivoa „lošeg“ i povećanja nivoa „dobrog“ holesterola u krvi.

Floralip® bljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *