Neredovne menstruacije nisu retkost

Neredovne menstruacije

Neredovne menstruacije nisu retkost za mnoge žene, važno je razumeti razloge zbog kojih se one dešavaju i šta je to što vaše telo pokušava da vam kaže. Gotovo svaka žena doživi neredovnu menstruaciju, i iako u većini slučajeva ovakvo stanje nije opasno, važno je da se shvati uzrok neredovnosti.

Stres

Neredovne menstruacije su najčešće uzrokovane stresom. Kortizol, hormon stresa, direktono utiče na to u kojim količinama telo proizvodi estrogen i progesteron (polne hormone). Ako u krvotoku imate previše kortizola, sve su šanse da će vam menstruacija kasniti.

Ishrana

Još jedan veoma bitan razlog usled kojeg dolazi do kašnjenja ili izostanka menstruacije jeste i hrana koju jedete, konkretnije vaša telesna težina. Ako uglavnom konzumirate namirnice bogate ugljenim hidratima ili ako ste dobili na težini, vaše telo će proizvoditi različite nivoe određenih hormona koji će se menjati kada ovulirate. Isto važi i za žene koje su izgubile na težini.

Sindrom policističnih jajnika

Prilično česta komplikacija, sindrom policističnih jajnika izaziva stvaranje cisti na jajnicima čime se ometa redovno ovuliranje. Ostali simptomi uključuju preteranu dlakavost, debljanje, pojavu peruti i neplodnost. Ukoliko dođe do komplikacija, one obično uključuju endometriozu, rak jajnika i srčana oboljenja.

Organske biljne kapi Floravitex

PRIMENA ORGANSKIH BILJNIH KAPI FLORAVITEX:

Neredovan menstrualni ciklus početkom puberteta i u kasnijoj dobi, dismenoreje (bolne menstruacije), akutna i hronična upala jajnika, akutna i hronična upala materice, treća i šesta grupa vaginalnog sekreta, benigne ciste na jajnicima, miomi, ciste na grudima nastale kao posledica hormonskog disbalansa, pred menstrualni sindrom-PMS.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − 5 =