Neki od znakova depresije kod žena

znakovi depresije

Postoje očigledni znakovi depresije kod žena, kao što je osećaj tuge, beznađa i anksioznost, ali depresiju mogu uzrokovati i neki drugi simptomi.

Neredovan menstrualni ciklus

Zbog depresije, mnoge žene imaju neredovan menstrualni ciklus. To može biti praćeno hormonskom neravnotežom u organizmu.

Ravnodušnost

Kada su u depresiji, žene imaju ravnodušan stav. One postaju ćudljive zbog malih stvari. Žele provoditi vreme same i ne žele komunicirati s drugim ljudima. Do izražaja dolazi i osećaj usamljenosti.

Problemi s probavom

Uz hroničnu depresiju, mnoge žene se suočavaju s probavnim smetnjama. Zbog poremećaja normalnih telesnih funkcija, depresija izaziva i zatvor.

Poremećaji spavanja

Ovaj znak prevladava kod većine žena. Zbog depresije, žene imaju problema sa spavanjem. One ili spavaju previše ili premalo ili često ne spavaju uopšte. Ovo utiče na psihičko stanje i podiže nivo frustracije.

Osećaj umora

Većina žena koja pati od depresije oseća konstantni umor i slabost. To može biti povezano i sa stresom. Takođe, žene koje pate od depresije osećaju se bespomoćno, ništa im se ne radi, letargične su, a s vremena na vreme mogu imati i vrtoglavicu.

Promena apetita ili težine

Više studija je pokazalo da se višak kilograma povezuje sa simptomima depresije pa i anksioznosti. Veza između gojaznosti i depresije podjednako pogađa i žene i muškarce. S druge strane, pojedine osobe koje pate od depresije doživljavaju smanjenje apetita pa, samim tim, i gubitak težine.

Kapi Valerijane

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + seventeen =