Najčešći simptomi hormonske neravnoteže

Najčešći simptomi hormonske neravnoteže

Sve više žena ima simptome hormonske neravnoteže ranije, a to nije samo povezano sa načinom ishrane i stilom života već i sa zagađenjem životne sredine, toksinima i ksenoestrogenima (sintetičke hemikalije koje se u vašem telu ponašaju kao estrogen) kojima su svakodnevno izložene.

Najčešći simptomi hormonske neravnoteže

Anksioznost i depresija indikatori su da imate hormonsku neravnotežu i da ste pod stresom i da najverovatnije ne obraćate adekvatnu pažnju na vaše telo. Slušajte svoj unutrašnji glas i preduzmite neophodne mere kako biste zadovoljili svoje potrebe.

Nesanica

Ovo započinje ciklus fizičkog stresa i povećanja nivoa kortizola, što direktno izaziva hormonsku neravnotežu. Nesanica utiče na sve oblasti vašeg života pa je veoma ozbiljno stanje.

Znojenje

Za mnoge žene, noćno znojenje i valunzi prvi su neprijatni znak da nešto nije u redu. To nije vreme kada trebate započeti terapiju zamene hormona već da počnete dnevnik ishrane sastavljanjem liste namirnica koje jedete i pijete, kako se osećate fizički i kako se osećate emocionalno. U velikom broju slučajeva emocije su “okidač” povećanja unutrašnje temperature. Sledeći put kada osetite nalet topline, zaustavite se i razmislite o mislima koje vam se “vrzmaju” u glavi.

Problemi sa probavom

Gasovi, nadimanje i spora probava uobičajeni su hormonski problemi koji se obično ne povezuju sa hormonskom neravnotežom, ali koji mogu biti povezani sa konzumiranjem “loše” hrane, nedovoljnim žvakanjem hrane i prejedanjem. Kada nemate optimalnu probavu, vaše telo gladuje zbog slabe ekstrakcije hranjivih materija.

Žudnja za hranom

Kada ste pojeli ili popili daleko više nego što ste trebali da li se osvrnete unazad i zapitate se zašto ste to uradili? Uobičajeni uzroci žudnje za hranom i pićem su adrenalni zamor, insulinska rezistencija i druge vrste hormonske neravnoteže. Opet, smanjenje unosa šećera, alkohola, mlečnih proizvoda i pšenice pomoći će vam da suzbijete žudnju za hranom, ali i da rešite probleme sa probavom.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
– PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *