Pobedite depresiju

Pobedite depresiju

Sledećih pet trajnih promena, u načinu razmišljanja i ponašanja, mogu vam pomoći da pobedite depresiju.

Pobedite depresiju

Postavite granice u odnosima, čak iako to nekoga ljuti

Prestanite udovoljavati drugima samo kako bi se “održao mir”. Ne dozvolite ljudima da vas iskorištavaju. Postavite granice. Recite: “Ne”, kada želite da kažete: “Ne”. Zauzmite se za sebe. Vi ne možete uticati na reakcije drugih ljudi. Činjenica je da depresivne osobe “zakopavaju” ljutnju i bes u sebi. Osobe koje nisu depresivne izražavaju ih na zdrav način.

Uradite nešto čega se plašite

Ukoliko živite sami, nemojte se toga plašiti. To vam samo može dati hrabrosti da shvatite vašu pravu vrednost. To nije nešto što se određuje prema vašem emotivnom statusu odnosno da li ste u vezi ili ne. S kakvim se to strahom uopšte trebate suočiti?

Pronađite vreme i mesto kako biste slušali sopstvene misli

Kada ste depresivni postoji tendencija da prazninu popunjavate hranom, alkoholom, lekovima, spavanjem ili poslom. Maksimalno iskorištavate vreme kako biste izbegli suočavanje sa onim što predstavlja problem odnosno kako ne biste slušali svoje misli. Prestanite govoriti sebi da je to preteško ili da ne znate šta trebate uraditi. Primirite se kako biste poslušali svoj unutrašnji glas. Sigurno ćete znati šta trebate promeniti u životu. Odlučite da je sada vreme da napravite sledeći korak.

Donesite odluke i pridržavajte ih se

Neaktivnost hrani depresiju. Napravite plan i pridržavajte ga se. U životu je potrebno rizikovati. Delujte s ciljem ostvarivanja onoga što želite i donosite odluke koje će vas približiti ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Vratite svoju snagu

Vrednujte svoje mišljenje. Nemojte predavati svoju snagu bilo kome drugom. Niko ne bi trebao biti u stanju da kontroliše vaše raspoloženje ili emocije. Prestanite tražiti odobrenja od drugih ljudi i povećajte vrednost vaših misli i percepcije. Počnite da potvrđujete vašu vrednost pozitivnim mislima i utešnim i lepim rečima. Vi ste dostojanstveni kao i svaka druga osoba.

Kapi Valerijane

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *