Kako da sprečite nastanak proširenih vena

proširene vene

Proširene vene nastaju kao posledica otežanog povratka venske krvi iz donjih ekstremiteta prema srcu. Simptomi koji ukazuju na njihovu lošu funkciju su bolovi, grčevi i osećaj težine u nogama, oticanje nakon dugog stajanja i sedenja.

Ako opterećenja slabih vena dugo traju, razvijaju se proširene vene (varikoziteti).

Proširene vene su češće kod žena (i to kod višerotki, gojaznih, kod onih u čijoj porodici je već bilo ovakvog oboljenja, kod onih koje koriste oralna kontraceptivna sredstva, kao i u slučaju nedovoljne fizičke aktivnosti). Ovo oboljenje je znatno češće u razvijenim zemljama.

Proširene vene se mogu lečiti, ali ih je bolje sprečiti.

Kako da sprečite nastanak proširenih vena

  • Izbegavajte dugo stajanje.
  • Kad god ste u prilici prilikom sedenja podignite noge na drugu stolicu.
  • Smanjite telesnu težinu.
  • Izbegavajte izlaganje nogu uslovima povišene temperature (sunčanje, sauna, kupanje u vrućoj vodi).
  • Budite dovoljno fizički aktivni (plivanje, brza šetnja).
  • Koristite hidromasažu nogu (tuširanje naizmenično hladnom i toplom vodom, od stopala prema preponama).

Mažite vene kremama

Redovno nanošenje Vendoksin® gela za vene je od velike koristi. Koristite proverene i priznate prozvode kao što je Vendoksin® gel.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty + 15 =