proširene vene

Proširene vene nastaju kao posledica otežanog povratka venske krvi iz donjih ekstremiteta prema srcu. Simptomi koji ukazuju na njihovu lošu funkciju su bolovi, grčevi i osećaj težine u nogama, oticanje nakon dugog stajanja i sedenja.

Ako opterećenja slabih vena dugo traju, razvijaju se proširene vene (varikoziteti).

Proširene vene su češće kod žena (i to kod višerotki, gojaznih, kod onih u čijoj porodici je već bilo ovakvog oboljenja, kod onih koje koriste oralna kontraceptivna sredstva, kao i u slučaju nedovoljne fizičke aktivnosti). Ovo oboljenje je znatno češće u razvijenim zemljama.

Proširene vene se mogu lečiti, ali ih je bolje sprečiti.

Kako da sprečite nastanak proširenih vena

  • Izbegavajte dugo stajanje.
  • Kad god ste u prilici prilikom sedenja podignite noge na drugu stolicu.
  • Smanjite telesnu težinu.
  • Izbegavajte izlaganje nogu uslovima povišene temperature (sunčanje, sauna, kupanje u vrućoj vodi).
  • Budite dovoljno fizički aktivni (plivanje, brza šetnja).
  • Koristite hidromasažu nogu (tuširanje naizmenično hladnom i toplom vodom, od stopala prema preponama).

Mažite vene kremama

Redovno nanošenje Vendoksin® gela za vene je od velike koristi. Koristite proverene i priznate prozvode kao što je Vendoksin® gel.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *