Reumatoidni artritis

Reumatoidni artritis

Reumatoidni artritis je hronično oboljenje u kojem dolazi do upale zglobova, otečenosti, bola, ukrućenosti i gubitka funkcije zglobova. Ova bolest pogađa ljude svih doba, ali se najčešće javlja u starijoj dobi kada dolazi do prirodnog propadanja kostiju i zglobova.

Bolovi u zglobovima prirodni lek

Bez obzira da li se borite sa dugoročnim problemima sa artritisom ili sportskom povredom bolovi u predelu kostiju i zglobova nisu nimalo prijatni. Umesto korišćenja aspirina, upotrebite neki od mnogobrojnih prirodnih lekova koji će veoma brzo eliminisati neprijatan osećaj i pružiti vam olakšanje.

Šipak kao najbolji prirodni lek za lečenje bolova u kostima i zglobovima

Korišćenjem šipka kao prirodnog leka pacijenti su primetili smanjenje ukočenosti i umanjena im je i doza medikamenata za lečenje bolova u kostima i zglobovima. Antocijanin u šipku smanjuje napredovanje artritisa.

Narodni lek za upalu zgloba je đumbir koji ima protivupalna svojstva. Narendajte ga i osušite. Pomešate 3 kašičice mlevenog crnog bibera, 6 kašičica đumbira i 6 kašičica mlevenog kima. Jednom dnevno pojedite ½ kašičice ove mešavine s čašom vode. Osim toga, pokušajte naneti ulje đumbira na zahvaćeno područje. Đumbir je pravi prirodni lek za upalu zglobova. Sirovi đumbir konzumirajte redovno jer podstiče cirkulaciju što smanjuje bol.

Prirodni lek za reumu od divljeg kestena

U teglu naliti litar domaćeg maslinovog ulja i dodati 5 kašika sitno naseckanog lista jorgovana i 5 kašika naseckanog cveta divljeg kestena. Teglu dobro zatvoriti i mesec dana je držati na sobnoj temperaturi. Nekoliko puta na dan smesu promućkati. Nakon mesec dana ulje procediti, i sa njim masirati reumatične delove tela.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *