Glavobolju može olakšati kafa

Glavobolju može olakšati kafa

Ukoliko ujutru ne popijete kafu, to može dovesti do glavobolje, posebno ako ste zavisnik od kofeina. Doručak je takođe neophodan jer je najvažniji obrok. Ukoliko ne sledite savet, nivo šećera u krvi će opasti, a posledica je glavobolja. Kafu pokušajte piti svakog dana u isto vreme.

Odmarajte od kompjutera

Gledanje u ekran kompjutera može dovesti do glavobolje, tako da je dobro nakon 20 minuta rada na kompjuteru fokusirati pogled na tačku udaljenu otprilike šest metara u trajanju od 20 sekundi.

Jedite orahe i semenke

Orasi i semenke su izvor magnezijuma koji opušta mišiće. Njegov nedostatak u organizmu se povezuje sa smanjenim dotokom krvi u mozak, kao i sa manjkom šećera u krvi, što može uzrokovati glavobolju.

Sedite uspravno

Ukoliko ne sedite uspravno u vašoj stolici, možete dobiti glavobolje. Položaj tela u obliku slova C je izrazito nepovoljan jer se tako vrši pritisak na nerve, što dovodi do bolova u glavi. Zbog toga je važno da su vaša stopala na podu i da sedite uspravno.

Redovan seks

Seks dovodi do olakšanja ili potpunog uklanjanja glavobolje uzrokovane migrenama, kažu neurolozi. Istraživanje je pokazalo da je polovina osoba koje su patile od glavobolje osetila znatno olakšanje nakon seksa. Razlog je lučenje endorfina, prirodnog telesnog „leka protiv bolova“, koji smanjuje ili u potpunosti eliminiše glavobolju.

Migresan ® kapsule imaju povoljno delovanje u profilaksi migrene i ublažavanju raznih vrsta bolova. Redovna upotreba preparata dovodi do produženja intervala između migrenoznih napada i smanjenja intenziteta propratnih pojava: jačine i dužine napada, muke, povraćanja itd.

Kako je kliničkim studijama potvrđeno antiinflamatorno, analgetično i spazmolitično delovanje ekstrakta povratića, Migresan ® kapsule se osim u profilaksi migrene, preporučuju i kod prehlada, inflamacija, reumatoidnog artritisa, psorijaze, zubobolje, menstrualnih bolova i astme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *