Rešite i sprečite bol u mišićima

Rešite i sprečite bol u mišićima

Doktori i fitnes stručnjaci uvek savetuju da nakon svake vežbe dobro istegnete mišiće i da trening obavezno započnete laganim zagrevanjem i na taj način upala mišića će biti manje verovatna. Ovo su neki od najdelotvornijih prirodnih lekova kojima ćete sprečiti bolove u mišićima.

Sok od višanja

Posle svakog treninga popijte napitak koji u sebi sadrži višnje, nije važno da li je to sok ili smoothie. Istraživanja su pokazala da antioksidanti – antocijanini koji se nalaze u višnjama utiču na smanjenje upale, što može olakšati bolove u mišićima.

Popijte kafu

Šoljica tople kafe ima bolje delovanje na vaše mišiće nego na razbuđivanje. Pre svakog treninga popijte šolju omiljene kafe i smanjićete rizik od upale mišića kasnije za gotovo 50 odsto. Pored toga, kofein će vam povećati izdržljivost pa ćete moći bolje i intenzivnije vežbati.

Led

Topla kupka u džakuziju možda zaista donosi trenutno olakšanje, ali na duge staze više koristi ćete imati od ledenih obloga. Nakon napornog treninga zamotajte kesu s ledom u peškir i njime obmotajte mišiće koje ste tokom treninga najviše koristili.

Brđanka ili veprovac

Ova biljka provereno ima delovanje jednako ibuprofenu kad je u pitanju olakšavanje bolova u mišićima. Možete je nanositi na kožu u vidu kreme ili gela, što će smanjiti otok i ublažiti osetljivost mišića.

Masaža

Masaža dubokog tkiva će poboljšati protok krvi i ubrzati izbacivanje hemikalija iz organizma koje izazivaju upale. Ako ne možete priuštiti profesionalnu masažu, svakako će pomoći i da sami izmasirate bolne mišiće.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen + 3 =