Vrste erektilne disfunkcije

Vrste erektilne disfunkcije

Erektilna disfunkcija (impotencija) predstavlja nesposobnost da se postigne ili održi erekcija.

Vrste erektilne disfunkcije

  • Organska erektilna disfunkcija (impotencija) – poremećaj je na nivou krvnih sudova penisa, nerava, hormona ili omotača penisa.
  • Psihološka – depresija, anksioznost, stres.

Erektilnu disfunkciju uzrokuju – Hipertenzija, dijabetes, ateroskleroza, tromboza, depresija, a značajni faktori rizika su gojaznost, pušenje, alkohol. U svetu samo u ovom trenutku, dok čitate tekst, sa erektivnom disfuncijom bori se nešto više od 150 miliona muškaraca. To znači da niste jedini ljubavni par sa tim problemom i da ne bi trebalo da se stidite istog, već da što pre nađete rešenje.

Antioksidansi

Povezanost oksidativnog stresa istražena je u nekoliko kliničkih studija koje pokazuju kako je kod muškaraca s izraženim oksidativnim stresom broj spermatozoida manji, a oštećenja na staničnoj razini veća. Bolja opskrbljenost organizma antioksidantima uz brojnost i kvalitet, utiče i na bolju pokretljivost spermatozoida. Ova je razlika izraženija s godinama.

Antioksidanti koji su pokazali dobar učinak su vitamini C i E, minerali cink i selen i koenzim Q10 i astaksantin.

Vitamin C, naročito u kombinaciji s vitaminom E značajno utiče na brojnost, pokretljivost i kvalitetu spermatozoida, vitamin E povećava mogućnost oplodnje i deluje zaštitno na staničnu DNK. Selen utiče na brojnost i pokretljivost, a cink na brojnost.

Koenzim Q10, uziman u količini od 60mg utiče na brojnost i pokretljivost.

U kliničkoj studiji, sprovedenoj na 30 muškaraca koji imaju problema s plodnošću bez jasno definisanog uzroka, ispitanici su primali 16 mg astaksantina dnevno u periodu od 3 meseca. U grupi koja je primala astaksantin parametri koju su važni za plodnost muškaraca, poput brzine spermatozoida, bili su poboljšani.

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − fourteen =