Žene i depresija

Žene i depresija

Žene su emotivnije od muškaraca i suočavaju se sa mnogo stresa koji se odnosi na posao i vezu. One moraju da uravnoteže svoj život i zbog toga mogu patiti od depresije. Svaka žena mora znati znakove depresije kako bi blagovremeno sprečila problem.

Osećaj tuge i anksioznosti

Stalni osećaj tuge je znak koji imaju žene koje pate od depresije. One sve stvari shvataju i doživljavaju na negativan način. Uznemirene su i zabrinute u svim situacijama.

Osećaj umora

Većina žena koja pati od depresije oseća konstantni umor i slabost. To može biti povezano i sa stresom. Takođe, žene koje pate od depresije osećaju se bespomoćno, ništa im se ne radi, letargične su, a s vremena na vreme mogu imati i vrtoglavicu.

Poremećaji spavanja

Ovaj znak preovladava kod većine žena. Zbog depresije, žene imaju problema sa spavanjem. One ili spavaju previše ili ne spavaju uopšte. Ovo utiče na psihičko stanje i podiže nivo frustracije.

Osećaj krivice

Kada pate od depresije, žene imaju tendenciju da sebe krive za sve. Osećaju se bespomoćno u svim situacijama i sve što urade misle da nije dovoljno dobro urađeno. Najgore od svega, ovo može dovesti do suicidnih misli.

Problem u donošenju odluka

Kada je ovo u pitanju, žene se suočavaju sa velikim problemima. One imaju problema u donošenju malih odluka pa im je teško da se skoncentrišu na male stvari.

Neredovan menstrualni ciklus

Zbog depresije, mnoge žene imaju neredovan menstrualni ciklus. Ovo može biti praćeno hormonskom neravnotežom u organizmu.

Ravnodušnost

Kada su u depresiji, žene imaju ravnodušan stav. One postaju ćudljive zbog malih stvari. Žele da provode vreme same i da ne komuniciraju sa drugim ljudima. Do izražaja dolazi i osećaj usamljenosti.

Problemi sa probavom

Uz hroničnu depresiju, mnoge žene se suočavaju sa probavnim smetnjama. Zbog poremećaja normalnih telesnih funkcija, depresija izaziva i zatvor.

Anksioznost i halucinacije

Žene imaju tendenciju da dožive halucinacije što može dovesti do napada anksioznosti. One se često uplaše bez razloga. Dolazi do gubitka interesovanja za svaku aktivnost. Ovo se uglavnom dešava kod hronične depresije.

Kapi Valerijane

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *