Zašto se javlja giht?

Giht

Nije još uvek sa sigurnošću utvrđeno zbog čega se javlja giht. Ono što je ključno i što se sa sigurnošću vezuje za giht je da se u našem organizmu nagomilavaju soli mokraćne kiseline.

Nagomilavanje mokraćne kiseline može biti prouzrokovano starenjem ili nekim drugim poremećajem koji sprečava izbacivanje. Dakle, kada su u organizmu duže vreme povišene vrednosti mokraćne kiseline, kristali mokraćne kiseline počinju da se talože, pre svega na zglobovima, što izaziva jak bol, otok i duge propratne efekte. To je ukratko objašnjenje kako i zašto se javlja giht.

Kako izgleda kada dobijete giht

Osećaj nije niti malo prijatan, a ni izgled takođe. Naime, kao što je već rečeno, giht se javlja prije svega na zglobovima, najčešće na palcu na nozi. Isto tako, giht može da se javi i na ruci i to na celoj ruci, ali takođe i na bilo kom zglobu na nozi, zatim može da se javi na ušnoj školjki, ali može napraviti problem i bubrezima.

Giht ćete prepoznati pre svega po jako intenzivnom bolu. Bol je toliko jak i oštar da vas može probuditi u toku noći. Na području na kome se giht ispoljio smetaće vam sve, svaki čak i najnježniji dodir čarape, pokrivača… Vaša koža će postati na tom mestu zategnuta, pojaviće se otok, a najverovatnije i crvenilo.

Giht češće dobijaju muškarci

Giht obično dobijaju muškarci, odnosno u mnogo većem procentu nego žene. I to uglavnom muškarci, ali i žene, starije životne dobi. Muškarci najčešće oboljevaju od gihta nakon četrdesete godine, a kod žena se najčešće javlja u menopauzi.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *