Zašto se javlja ešerihija koli

Zašto se javlja ešerihija koli

Ešerihiju koli možete lako prepoznati, međutim, vrlo je važno da čim primetite prve simptome, poput bola prilikom urniranja i bola u stomaku, temperature i malaksalosti, obavezno upitate vašeg lekara o čemu se radi. Što pre krenete da lečite ešerihiju koli, to znači da ćete je lakše pobediti. Svako preterano gomilanje bakterija u vašem organizmu može samo da bude loše po vas i da vam produži agoniju. Ipak, da do ešerihije koli ne bi došlo povedite računa o sledećim stvarima.

Nepravilna higijena

Dobro je poznato da je ešerihija bakterija koja se nalazi u našem crevnom sistemu i da je to njeno mesto stanovanja. Ipak, kada se ove bakterije premeste na neko drugo mesto i namnože to onda dovodi do pojave ešerihije koli. Najčešće se dešava da se bakterije iz rektalne zone prenesu do mokraćne zone. To se češće dešava kod žena zbog blizine ove dve zone. Ali mora se napomenuti da ešerihija koli može pogoditi i muškarce. Iz tog razloga morate dobro voditi računa o vašoj higijeni, a ponajviše o pravilnoj higijeni intimne zone. Pored toga ešerihiju koli je moguće dobiti i ukoliko ne perete vaše ruke redovno. Poznato je da je veliki broj bakterija upravo izazvan zbog prljavih ruku i iz tog razloga, nemojte da dozvolite da vas mrzi ili da nemate naviku da perete ruke kada god je to potrebno.

Može preneti seksualnim putem

Svesni ste da se mnoge polne bolesti mogu preneti seksualnim putem i zato je vrlo važno da prilikom svakog odnosa koristite zaštitu. Međutim, kada je u pitanju ešerihija koli i seksualni odnos stvar je malo drugačija. Način na koji se prenosi ešerihija jeste kada se nakon analnog seksa upražnjava običan seksualni odnos, odnosno vaginalni. To vam odmah govori da nakon analnog seksa morate promeniti kondom, ukoliko ne želite da dobijete jedan više problem – zvan ešerihija koli. Preporučuje se takođe, da pre i posle svakog seksualnog odnosa obavezno urinirate i na taj način izbacite bakterije, koje su možda potencijalno dospele tamo gde im nije mesto. Ne dozvolite da zbog kratkotrajnog zadovoljstva steknete posledice koje će vas kasnije možda i ograničavati u ispunjavanju tih istih zadovoljstava.

Pad imuniteta

Kada imunitet padne naše telo je podložno mnogim bolestima i mnogim štetnim uticajima. Nekada za pad imuniteta nismo isključivo mi krivi, ali u većini slučajeva zapravo jesmo. Nepravilna ishrana, nezdravo ponašanje, a pre svega nezdrava hrana, cigarete, alkohol, nedostatak bilo kakve aktivnosti u toku dana dovodi do toga da se osećamo jako loše. To sve zajedno dovodi do pada imuniteta, pa naše telo postaje podložno i za razvoj ešerihije koli. Ovo možete sprečiti malo odgovornijim ponašanjem. Vrlo je bitno da i zbog svih ostalih bolesti brinete o vašem celokupnom zdravlju.

Prirodno lečenje ešerihije koli

Osim pomoću antibiotika infekcije izazvane ešerihijom koli mogu se lečiti i prirodnim putem konzumiranjem različitih čajeva. Zodeks čaj je pokazao odlične rezultate u lečenju infekcija urinarnog trakta. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa. Čaj od đumbira, odnosno ingvera, odličan je za jačanje imunog sistema pa samim tim i borbu protiv uporne ešerihije koli. Preporučuje se i žvakanje njegovog korena.

Čajevi od uve, listova breze, brusnice, hajdučke trave, peršuna, bosiljka, rastavića i kukuruzne svile takođe se u narodnoj medicini pominju kao potencijalni saveznici u lečenju ešerihije koli.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *