Vene na nogama prirodno lečenje

Vene na nogama prirodno lečenje

Najvažnjije je sprečiti nastanak proširenih vena promenom životnih navika, izbegavanjem dugotrajnog stajanja i vežbanjem. Ali i prirodni preparati mogu umnogome pomoći.

Vene na nogama prirodno lečenje

Aromaterapijski pristup prevenciji uključuje uljne preparate koji se umasiravaju jedanput, dvaput na dan. Eterično ulje tršlje je jedno od najboljih venotoničnih eteričnih ulja koje je nezamenjivo u lečenju svih oblika problema s venama, bolnih i umornih nogu, zastoja limfe i hemoroida.

Poznati limfotonik i venotonik je i eterično ulje čempresa (Cupressus sempervirens). Koristi se kod problema s venama, hemoroidima i otečenim nogama.

Maslinovo ulje i avokado bogati vitaminom E
Antioksidansi iz voća i povrća štite tkivo krvnih žila od oštećenja slobodnih radikala. Zato ne treba izbegavati ni tamnu čokoladu, kafu, kao ni crno vino. Maslinovo ulje bogato vitaminom E koji štiti žile, svakako uvrstite na jelovnik.

Stariji imaju više problema s venama nego mladi
Uzroci “slabosti” vena mogu biti prirođeni, no pojavljuju se tokom smetnji u radu srca, šećerne bolesti, smetnji u funkciji jetara i bubrega i trudnoće. Na pojavu vena utiču i starenje, kontracepcione pilule, dugotrajno stajanje i prekomerna težina.

Više vežbajte i odmarajte
Proširenje vena može se sprečiti ishranom, kontrolom telesne mase, redovnim vežbanjem i izbegavanjem visokih temperatura. Pečenje vena i grčevi su prolazni nakon hodanja ili dužeg ležećeg odmora s nogama podignutima uvis.

Citrusi odlični za jačanje kapilara zbog rutina
Bioflavonoid rutin potiče vensku cirkulaciju pa je sastavni deo krema za ublažavnaje tegoba s venama. Ali može se uneti i hranom. Najbogatiji izvor je heljda, a nalazimo ga još i u citrusima, crnom čaju, kori jabuka i marelicama.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *