Rešite probleme sa hemoroidima

probleme sa hemoroidima

Hemoroidi su jedna od veoma čestih oboljenja. Prema statističkim podacima, gotovo 12% od ukupnog stanovništva pati od hemoroida. Jednako su pogođeni i muškarci i žene. Lečenje hemoroida receptima narodne medicine vrlo su korisni, i mogu rešiti problem u potpunosti.

Rešite probleme sa hemoroidima

Mast za hemoroide jedan je od načina za rešavanje problema hemoroida.

Ovo je recept za mast za lečenje hemoroida, koji možete napraviti sami kod kuće. Lako i brzo se priprema, a pomogao je mnogima koji su patili od ove neugodne bolesti.

Potrebni sastojci:

  • 1 kašika meda
  • 50 g. prirodnog voska
  • 10 g. mlevenog propolisa
  • 50 ml. maslinovog ulja

Pomešajte med i propolis u staklenu ili emajliranu posudu. Umešajte smesu kašikom dok ne dobijete homogenu smesu. Možete jednostavno promešati propolis ako je stajao u frižideru nekoliko sati pre nego što počnete praviti mast.

Stavite pčelinji vosak i maslinovo ulje u drugu emajliranu posudu. Stavite ovu posudu na laganu vatru i kuvati dok se smesa rastopi i sjedini. Zatim ga skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Nakon što je smesa ohlađena na oko 60 stepeni, dodajte mešavinu meda i propolisa i izmešate sve dobro. Prebacite napravljenu domaću mast za lečenje hemoroida u teglu i držite posudu u frižideru.

Kako se koristi mast

Potopiti komad gaze u mast i stavite je na anus. Ostavite ga preko cele noći i uklonite je sledećeg jutra. Radite ovo svake noći. Možete napraviti mali čepić od masti i staviti ih u zamrzivač oko dvadeset minuta kako bi se firmirao. Uveče, pre spavanja umetnite čepić u anus. Tretman traje sve dok ne potpuno rešite hemoroide.

Pre svakog postupka morate dobro oprati područje oko anusa.

Pre nego što počnete sa lečenjem hemoroida, morate odbaciti mogućnost malignih bolesti debelog creva, odnosno morate napraviti lekarski pregled, koji će dati tačnu dijagnozu. Nakon što ste dobili dijagnozu hemoroida možete početi koristiti prirodne lekove.

Nevenova mast za hemoroide

Neven deluje protivupalno i pospešuje zaceljivanje oštećene kože, pa se nevenove kreme široko primenjuju kod ispucane kože, modrica, otoka, uganuća i drugih ozleda, ali i kod proširenih vena i hemoroida. Nevenovu mast pomešate s medom u odnosu 1:1 i mažite u debljem sloju direktno na hemoroide.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − six =