Uzroci infekcije kandidom

Uzroci infekcije kandidom

Najčešći uzroci infekcije kandidom su: moderan životni stil, nepravilna ishrana, preterani unos namirnica bogatih šećerom i skrobom, nepodnošenje glutena i kazeina, lekovi (antibiotici, kortikosteroidi, antidepresivi), kontracepcija ili hormonalna terapija, nedostatak želučane kiseline, kiselo-lužnata neuravnoteženost tela, prekomerni unos alkohola, autoimune bolesti, pad imuniteta, trudnoća i stres, psihička stanja, depresija, napadi panike, psihoza, dijabetes, uska odeća, pretilost, a u retkim slučajevima može doći intravenski, kroz kateter ili hirurške rane.

Simptomi prekomernog rasta kandide u organizmu

Hronične gljivične infekcije sa simptomima svrabeža, pečenja i pojačanog sekreta, suva sluznica, alergije, kijanje, začepljenje nosa, hronični sekret iz nosne šupljine, čest kašalj, grlobolja, suva usta, lezije po jeziku, pečenje u ustima, česte prehlade, astma, probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i plinovi, grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica, alergija na hranu, snažna želja za slatkom hranom, hlebom, testeninom, loš zadah iz usta, česte glavobolje i hronični umor, hladne ruke i stopala, simptomi nervnog sistema kao što su anksioznost, depresija, slabo pamćenje i slaba koncentracija, problemi s menstrualnim ciklusom, razni kožni osipi i veliki broj ostalih simptoma u direktnoj ili indirektnoj vezi.

Kako se rešiti Kandide

Promena načina ishrane i mesec-dva stroge dijete, kombinujte sa drugim metodama poput hidrokolon terapije može se rešiti problem infekcije kandidom. Gljivice se hrane ugljenimhidratima. U ugljenehidrate spadaju šećeri, skrob i vlakna s time da su vlakna neprobavljiva, što znači da ne ulaze u krvotok i ne podižu šećer u krvi kao što to čine šećeri i skrob. Glukoza i fruktoza su vrste šećera od kojih gljivice najčešće žive, zato je važno ograničiti unos upravo tih ugljenihhidrata. Smanjeni unos ugljenihhidrata nadoknađuje se povećanim unosom zdravih prirodnih masnoća. Obroci bi trebali biti raznovrsni i nije ih dobro ponavljati više dana za redom.

Candidaplant® biljne kapi predstavljaju 100% prirodni proizvod na bazi biljaka: nevena, virka, zlatnice, vranilove trave, medvetke i sremuša. Candidaplant® biljne kapi predstavljaju mešavinu biljnih ekstrakta dobijenih organskim voćnim destilatom, što ih čini jedinstvenim, znatno kvalitetnijim i delotvornijim nego biljne kapi koje su rađene sa običnim alkoholom ili nekim drugim rastvaračem.

Candidaplant® biljne kapi regulišu bakterijsku floru i suzbijaju rast gljivica. Candidaplant® biljne kapi sprečavaju da dodje do razvoja infekcije, koja može nekada da zahvati kožu, nokte, usnu šupljinu i polne organe.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *