Ublažite glavobolju

Ublažite glavobolju

Ublažite glavobolju bez lekova, pokušajte se prvo sa ovim problemom izboriti pomoću nekih namirnica…

Badem – Magnezijum u ovom orašastom voću opušta krvne sudove. Pojačajte unos i drugih namirnica bogatih ovim mineralom kao što su banane, avokado i smeđi pirinač.

Prženi krompir – Naučnici su otkrili da kalijum ima veliku ulogu u sprečavanju glavobolje, a kada se ne unosi dovoljno, javljaju se hronične tegobe. Prženi krompir sadrži više kalijuma čak i od banane.

Jaki začini – Alkohol je najčešći uzrok bolova u glavi, a na drugom mestu problemi sa sinusima. Kod zapušenosti gornjih disajnih organa može pomoći jako začinjena hrana. Što je ljuća, to je efektnija,

Kafa – Kofein ublažava glavobolju izazvanu niskim pritiskom i mamurlukom, ali kafa je prirodni diuretik, što znači da ćete dehidrirati ako preterujete sa njom pa se bolovi mogu pogoršati. Jedna šoljica je sasvim dovoljna.

Spanać – Ovo je povrće puno vitamina i minerala koji ublažavaju migrene. Porcija sadrži 24 mg magnezijuma i 167 mg kalijuma. Najbolje ga jesti sirovog – na salatu ili kao sok.

Migresan ® kapsule imaju povoljno delovanje u profilaksi migrene i ublažavanju raznih vrsta bolova. Redovna upotreba preparata dovodi do produženja intervala između migrenoznih napada i smanjenja intenziteta propratnih pojava: jačine i dužine napada, muke, povraćanja itd.

Kako je kliničkim studijama potvrđeno antiinflamatorno, analgetično i spazmolitično delovanje ekstrakta povratića, Migresan ® kapsule se osim u profilaksi migrene, preporučuju i kod prehlada, inflamacija, reumatoidnog artritisa, psorijaze, zubobolje, menstrualnih bolova i astme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *