Uzroci bola u ramenima

Uzroci bola u ramenima

Umor i stres najčešći su uzroci bola u ramenima. Tako nagomilana tenzija u mišićima ramena vremenom uzrokuje dodatni umor, a neretko i bolove.

Uzroci bola u ramenima

Uzroci nisu potpuno jasni, ali je najverovatnije posredi reakcija različitih komponenti vezivnog tkiva na razne nadražaje i oštećenja spoljne i unutrašnje prirode uz mnogobrojne provokativne faktore. Najčešće su to trauma (povreda), mikrotrauma, preopterećenost, psihička i emotivna napetost, uticaj vremenskih prilika, vlaga, hladnoća, statički poremećaj…

Jednostavni lekovi kod kuće

Lečenje bola u ramenima često uključuje umirujuću upalu (oticanje i crvenilo) i jačanje mišića. Evo nekoliko načina na koje se možete pobrinuti za sebe i ublažiti bol u ramenima.

Kamilica

Kamilica spada među najstarije lekovito bilje poznato čovečanstvu. Kako sadrži razne aktivne fitokemikalije, deluje umirujuće, antiseptički i antiupalno. Istraživanja su pokazala da je korisna u borbi protiv prehlade, grčeva, probavnih tegoba, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, ženskih tegoba i bolesti kao i u zaceljivanju rana.

Hladne obloge

Hladne obloge mogu pomoći i smanjiti oticanje u ramenu. Hlađenje takođe pomaže u ošamućivanju oštrih bolova. Nanesite pakovanje leda do 20 minuta, do pet puta dnevno. Koristite smrznuto pakovanje gela, kockice leda u plastičnoj vrećici ili vrećicu smrznutog graška. Zamotajte hladno pakovanje u mekani peškir. Ne nanosite hladno pakovanje direktno na kožu.

Kompresija

Zamotajte rame elastičnim medicinskim zavojem kako biste smanjili oticanje i bol. Koristite zavoj od hladnog stiskanja ili obični ACE zavoj. U apoteci možete dobiti i omot za ramena. Umotajte ga čvrsto, ali ne prejako. Ne želite blokirati protok krvi. Ako se ruka ili ruka počnu osećati tupim ili drhtavim ili pocrveneti, otpustite zavoj za sažimanje.

Toplotna terapija

Toplota pomaže opuštanju napetih mišića i umiruju ukočeno rame. Može pomoći kod bolova u mišićima i artritisa u ramenu. Koristite jastučić za grejanje ili flašu sa toplom vodom.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *