Upala mokraćnih kanala

Upala mokraćnih kanala

Karakteristični simptomi kod upale mokraćnih kanala su pritisak u donjem delu stomaka, promene u izgledu i mirisu urina, peckanje prilikom mokrenja, ponekad i povišena telesna temperatura.

Upala mokraćnih kanala

Konzumiranje veće količine tečnosti u vidu vode, čaja ili sokova uzrokuje češće mokrenje i posledično obilnije izbacivanje bakterija i virusa što smanjuje koncentraciju mikroorganizama i ublažava tegobe bilo da je u pitanju upala bubrega, upala mokraćnih kanala ili infekcija bešike. Svakodnevno treba unositi do tri litra tečnosti, a preporučljivo je ujutro popiti čašu mlake vode sa dve kašike cimeta i kašičicom meda jer ovaj napitak uništava bakterije u urinarnom sistemu.

Echinacea je jedna od najpoznatijih lekovitih biljaka na svetu, a sadrži aktivne sastojke koji efikasno deluju protiv infekcija mokraćnih kanala. Leči gljivična oboljenja vagine i upale urogenitalnog trakta stimulišući proizvodnju antitela koja zaustavljaju širenje štetnih mikroorganizama. Može se koristiti u obliku čaja ili tinkture.

Lubenica kao lek za bubrege

Budući da sadrži visok procenat vode, lubenicu u letnjim mesecima treba jesti u što većim količinama – podstiče lučenje mokraće, a samim tim i izbacivanje bakterija, uzročnika infekcije bilo da je u pitanju upala bubrega ili upala mokraćnih kanala.

Čaj od brusnice

Brojna naučna istraživanja potvrdlila su da fruktoza i proantocijanidi iz brusnice sprečavaju prianjanje bakterija na zidove urinarnog trakta i njihovo zadržavanje u urinu, te pospešuju izlučivanje mikroorganizama, što smanjuje rizik od razvoja infekcije. Flavonoidi iz ovog bobičastog voća imaju antibakterijsko dejstvo koje je najjače baš u tom delu organizma.

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *