Ublažite PMS

Ublažite PMS

Žene misle da ne mogu puno da urade da bi održale predmenstrualni sindrom (PMS) pod kontrolom. Međutim, ispostavilo se da postoje prirodni načini da kontrolišu simptome, kao što su vežbe i zdrava ishrana.

Vežbanje i pravilna ishrana mogu da kontrolišu nadimanje, epizode depresije, razdražljivost i promene raspoloženja povezane sa PMS. Preporučuje se 30 do 45 minuta vežbanja, četiri do pet dana nedeljno.

Ublažite PMS

Preporučuje se da žene piju najmanje osam čaša vode dnevno da bi se smanjilo nadimanje, ubrzalo varenje i da bi voda imala niz drugih zdravstvenih prednosti. U vodu možete dodati malo limuna, limete i kriške krastavca kako bi dobila ukus.

Unos kalcijuma
Neke studije pokazuju da unos kalcijuma kroz hranu kao što je jogurt, mleko, soja i nemasni sirevi može da smanji niz simptoma PMS.

Vitamini
Vitamin D se prirodno nalazi u hrani kao što su sardine, ostrige i losos. Ovaj vitamin, takođe, može pomoći u ublažavanju simptoma PMS.

Koštunjavo voće
Umesto posezanja za čipsom ili čokoladom, uzmite šaku koštunjavog voća. Orasi su bogati omega 3 masnim kiselinama i pomoći će vam da se osećate sito duže vreme. Jedite orahe, bademe i lešnike.

Žitarice
Promena nivoa estrogena i progesterona može da smanji količinu serotonina u mozgu, što može uticati na raspoloženje i aktiviranje depresije, anksioznosti ili razdražljivosti. Kada se osećate umorno i tužno žitarice to mogu da poprave.

Smanjite alkohol
Piće može pomoći da se opustimo, ali alkohol može i da poremeti san. Neke žene će uzeti čašu vina u 20 sati, i probudiće se u 2 ujutru kada alkohol počinje da deluje.

Manje kofeina
Previše kofeina, takože, može da poremeti san i pojača simptome PMS. Mnogo kafe, recimo, ili čaja i drugih pića koja sadrže kofein pojačava razdražljivost, pa ih u PMS-u treba izbegavati.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Femivitex kapi pomažu kod neredovnog menstrualnog ciklusa početkom puberteta i u kasnijoj dobi, dismenoreje (bolne menstruacije), akutna i hronična upala jajnika, akutna i hronična upala materice, treća i šesta grupa vaginalnog sekreta, benigne ciste na jajnicima, miomi, ciste na grudima nastale kao posledica hormonskog disbalansa, pred menstrualni sindrom – PMS.

Femivitex kapi utiču na još jedan hormon – prolaktin (hormon koji utiče na mlečne žlezde) može biti povećan u tom periodu, dovodeći do bola u dojkama, što je karakterističan sindrom PMS-a.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 − 5 =