Oticanje nogu

Oticanje nogu

Oticanje nogu se često olako uzima jer većina ljudi smatra da se događa samo zbog vrućine. Ali, natečene noge mogu ukazivati na neke ozbiljne zdravstvene probleme koje ne biste smeli ignorisati.

Bolesti jetre

Ako čovek ima neku bolest jetre ili hepatitis, jetra se opet i opet mora popravljati.

U toj situaciji oštećeno tkivo može zameniti zdravo tkivo, a posledica toga je usporeni rad. Ako se to dogodi, u stomaku, nogama i stopalima će se nakupiti višak vode zbog čega bi i celo telo moglo oticati.

Problemi s bubrezima

Uloga bubrega je filtriranje otpada iz krvi. Ako ne rade dobro svoj posao, zbog stanja kao što su dijabetes ili visoki krvni pritisak, u krvi može ostati previše soli. To uzrokuje zadržavanje vode u organizmu i celo telo bubri. Gravitacija poteže vodu prema tlu i u noge otiču.

Edem

Stanje je u kojem telo zadržava previše vode. Mogu vam nateći noge, ruke i lice. Zadržavanje vode se javlja najčešće nakon duge vožnje u avionu ili dugog stajanja. Uglavnom se oteklina povuče sama od sebe, ali ponekad se zadržava što može biti znak niskog nivoa proteina, srčanog zastoja ili bolesti vezane za bubrege i jetru.

Ozleda

Ako se spotaknete ili krivo stanete, otečena noga može biti znak loma kosti ili iščašenja. Stopalo i gležanj će nateći, budući da će se krv skupiti na delu oko uganuća kako bi ubrzala zaceljivanje.

Ako osećate jak bol, ne možete stati na nogu ili ne izgleda kako bi trebala, verojatno je reč o prelomu i trebali biste što pre kod doktora.

Limfidema

Limfidema je stanje koje se javlja ako su jedan ili više limfnih čvorova oštećeni ili izvađeni, što je obično slučaj tokom lečenja od karcinoma. Rezultat je da telo odbacuje sve manje i manje vode što može rezultovati oticanjem ruku, nogu i stopala. Jedan od tretmana za ovo stanje je i pneumatska kompresija. Mogu pomoći i vežbanje i masaže.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *