Kako otopiti kamen u bubregu

Kako otopiti kamen u bubregu

Kamen u bubregu nastaje kada u mokraći ima previše mineralnih soli. Kamen u bubregu je gotovo tri puta učestaliji kod muškaraca nego kod žena.

Kako otopiti kamen u bubregu

Prvo i osnovno u borbi protiv kamena u bubregu jeste kvalitetna ishrana. Osoba koja ima kamen u bubregu treba da u što manjoj meri konzumira so i meso. Ako se i jede meso, tada se savetuje da ono bude kvalitetno, a ne jesti konzerve ili neke druge prerađevine od mesa.

Da bi očuvali vaše bubrege zdravima i bez kamena potrudite se koristiti u što većoj meri ulje od maslina i laneno ulje. Pored maslinovog i ulja od lana zdravo je konzumirati barem po jednu kašiku dnevno i ribljeg ulja.

Voće i povrće su dobri saborci u borbi protiv kamena, a najpre bi mogli izdvojiti kelj, lubenicu, dinju, grožđe, jagode, borovnicu, zeleni paradajz i slično. Pored nabrojanih sastojaka zdravo je konzumirati i integralni pirinač, plodove mora, soju i uopšte namirnice bogate magnezijumom.

Kamen u bubregu lečimo i čajem. Dobar je čaj od kukuruzne svile ili biljke troskot. Pored toga, dobro je i zdravo konzumirati čaj od kantariona, koprive, bosiljka, peršuna, kima, žalfije. Svi ovi čajevi čiste bubrege od kamena.

Čaj od kukuruzne svile smanjuje sve grčeve bubrega a ukoliko ga koristite duže vreme rastvara kamen u bubregu i izbacuje pesak iz bubrega. Jedna kašičica dobro osušene kukuruzne svile prelije se šoljom vrele (nikako ključale) vode, ostavi se nekoliko minuta i procedi.

Uzima se po supena kašika toplog i nezaslađenog čaja na svaka dva do tri sata. Ako vam se ukus ne dopada dozvoljeno je popraviti ga limunom.

Crna rotkva za kamen u bubregu
Crna rotkva je jako efikasan lek protiv bubrežnog kamena. Da bi koristili crnu rotkvu, najbolje je piti sok isceđen iz ovog korena. Sok crne rotkve može otopiti kamen, i sprečiti njihovo nastajanje.

Pripremite sok crne rotkve – Uzmite crnu rotkvu, i dobro je operite. Nemojte guliti koru jer se u njoj nalazi najveća koncentracija materija koje otapaju kamen. Rotkvu sitno narendate, pa sakupite sok koji se cedi iz mesa biljke. Sok se obvezno pije nakon jela jer je jako žestok i jak. Nikako nije dobro za želudac da se sok pije pre jela.

Sok crne rotkve pijte u dozama od 2,5 decilitra tokom dana. Rasporedite kako vam odgovara, ali bi najbolje bilo da pijete jedan deo ujutro, a drugi uveče posle jela. Uvek koristite svežu rotkvu, i svaki put procedite sveži sok. Popijte ga naiskap pošto je dosta jak. Ako baš morate, da bi ublažili neugodan ukus u ustima, odmah nakon što popijete sok možete uzeti kašičicu meda.

 

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight + twenty =