Tegobe koje uzrokuju hemoroidi

Tegobe koje uzrokuju hemoroidi

Pojava hemoroida pogađa ljude koji uglavnom sede i malo se kreću, a jedu malo voća i povrća. U početku se prepoznaje nesnosnim svrabom u predelu čmara. Česta je pojava krvarenja što se javlja na kraju nužde. Razlikujemo lakši i teži oblik oboljenja, a time i primereno lečenje lekovitim biljem.

Tegobe koje uzrokuju hemoroidi

Svrab, peckanje i nelagodnost u analnom predelu su najčešće tegobe hemoroida. Osećamo se kao da je došlo do neke upale, iako upale nema. Ovi problemi nastaju zbog iritacije kože. Nastaju jer sluz i delovi stolice izlaze na kožu oko anusa. Počinjete da primećujete smeđe mrlje na vešu.

Hemoroidi su u suštini spušteni analni jastučići koji se normalno nalaze u analnom kanalu i pomažu u zadržavanju gasova i stolice. Kada se prekinu spojevi koji drže analne jastučiće za zid analnog kanala, počinje njihovo spuštanje. U početku ispadaju nakon stolice i spontano se vraćaju u analni kanal. Kasnije, hemoroidi stalno ispadaju i više se ne mogu vratiti u analni kanal.

Krvarenje nije tako čest simptom hemoroida kao što se misli. Ali to je najčešći simptom zbog kojeg ljudi odlaze kod lekara iz straha da je nešto gore. Ovaj strah je opravdan jer tumor debelog creva može da krvari kao i hemoroidi. Krv od hemoroida je svetlocrvena i primećuje se kao crvena tačka na papiru ili u vidu kapi na šolji posle stolice. Tamnocrvena krv sa ugrušcima ukazuje na nešto opasnije od hemoroida.

Hemoroidi retko izazivaju bol. Ali kada zabole, onemogućavaju normalno sedenje i hodanje zbog jakih bolova. Razlog je tromboza unutar hemoroida koji stvara visok pritisak koji rasteže osetljivu kožu oko anusa. Istezanje kože oko anusa je uzrok jakog bola. Tromboza hemoroida je opipljiva kao bolni krvni ugrušak veličine graška, ali može narasti do veličine oraha.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *