Lečenje upale bubrega

Problemi sa bubrezima

Problemi sa bubrezima uključuju pospanost, manji protok urina u mokrenju, zadržavanje vode, glavobolju, fizičku neaktivnost, slabost, zbunjenost, bol u prsima, umor, bol u stomaku ili mučninu…

Snažan imunitet igra važnu ulogu u zaštiti vašeg tela od bolesti poput infekcije, groznice i upale bubrega.

Vitamin C

Vitamin C igra važnu ulogu u borbi protiv upale bubrega i infekcija bubrega. To je zato što vitamin C povećava kiselost u bubregu, i onemogućava rast bakterija. Štetne bakterije ne mogu živeti u kiseloj okolini.

Vitamin C takođe podstiče funkciju imunog sistema koji je koristan u borbi protiv zdravstvenih problema i učvršćavanja procesa ozdravljenja.

Stoga, kako bi poboljšali simptome upale bubrega i lečili ih, svakodnevno trebate povećati unos vitamina C.

Pijte puno vode

Niko ne može poreći važnu ulogu vode u našem zdravlju. Osobe koje imaju upalu bubrega i bolesti bubrega trebaju unositi više vode dnevno.

Voda štiti bubreg od pogoršanja uzrokovanog nakupljanjem višaka otpada i otpadnih proizvoda u bubrezima.

Voda čisti i čini bubrege zdravim ispirući toksine i otpad.

Đumbir

Đumbir je prirodni lek za otklanjanje bolesti bubrega. Mnogi bolesnici pronašli su veliko poboljšanje nakon uzimanja dodataka đumbira.

Đumbir sadrži gingerol, aktivni sastojak koji može pomoći u borbi protiv širenja bakterija u bubrezima.

Da bi poboljšali stanje, svakodnevno bi trebali piti čaj od đumbira.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je veliki izvor hranjivih materija i nezasićenih masti. Nedavna studija otkrila je da uključivanje maslinovog ulja u dnevnu ishranu može dati značajan napredak kod otkazivanja i drugih bolesti bubrega.

Maslinovo ulje sadrži aktivne sastojke koji su korisni u poboljšanju života pacijenata s hroničnom upalom bubrega i pojačavaju zdravlje bubrega.

 

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 + seven =