Sprečite da loš holesterol poraste

Sprečite da loš holesterol poraste

Svi imaju holesterol i on je u određenim granicama dobar, čak i bitan za funkcionisanje organizma i za zdravlje. Najpre se to odnosi na dobar holesterol.

Ali se ne sme nikako dozvoliti da loš holesterol poraste, jer onda počinju zdravstveni problemi, a neki od njih mogu da budu i fatalni. Dakle, postoje načini da se spreči nastanak povišenog holesterola, pa čak i ako svi u vašoj porodici imaju problem sa povišenim holesterolom, to ne znači da ćete i vi imati problem sa povišenim holesterom, jer postoje načini da to sprečite.

Voće

Voće je izuzetno zdravo i zapravo vam može mnogo pomoći kada je povišeni holesterol u pitanju. Tačnije, može pomoći da sprečite nastanak povišenog holesterola. Iako su sve vrste voća na određeni način dobre za zdravlje, za holesterol su, na primer, sveže jabuke odlične, zatim borovnice i limun, koji je jako koristan i skoro neophodan.

Pored svežeg voća možete da konzumirate i koštunjavo voće, koje je takođe odlično. Na primer bademi su jako korisni, kao i orasi, ali jedite ih sirove, nikako presoljene ili prepečene. Jedino što bi trebalo da izbegavate jeste sušeno voće.

Način na koji pripremate hranu

Pored toga što naravno treba da se hranite zdravije, morate da razmislite i o načinu na koji spremate hranu. Prženje hrane u vrelom ulju, previše masti i soli u pripremi sigurno vode ka povišenom holesterolu. Dakle, treba da spremate na masilnovom ulju ili da kuvate hranu, da je pečete, bez bilo kakvog ulja ili bilo kakvih dodatnih sastojaka. Spremanje hrane na pari takođe može da bude interesantno, ukusno i pre svega zdravo. Ovaj način spremanja hrane može da spreči mnoge bolesti, a ne samo problem za povećanim holesterolom. Uz to, ovakvo spremanje hrane će učiniti da se osećate i izgledate bolje.

Riba

Ribu obavezno konzumirajte više puta u toku nedelje. Ukoliko niste ljubitelj, pokušajte da je imate makar jednom nedeljno u svom jelovniku. Riba je odlična, veoma je zdrava i vaš je saveznik ukoliko želite da sprečite nastanak povišenog holesterola. Postoje različite vrste ribe i vi odaberite onu koja vama najviše odgovara, odnosno u čijem ukusu najviše uživate. Preporuka je da konzumirate što više ribe, a što manje mesa, posebno crvenog. Naravno, idealno je pronaći balans i uživati umereno u hrani.

Izbacite grickalice

Često lekari preporučuju pet obroka dnevno. Dakle, tri glavna obroka i dve užine. Ako vama ovakav način ishrane prija pridržavajte se toga. Svakako, podrazumeva se da užina nije kesica čipsa, niti bilo koje druge grickalice. Na grickalice treba da zaboravite, da ih u potpunosti izbacite iz ishrane jer njima samo nanosite štetu svom zdravlju. Konzumiranjem grickalica sigurno pomažete povećanje nivoa lošeg holesterola u organizmu, a malo je verovatno da to želite. Zato između obroka, za užinu, grickajte nešto od koštunjavog ili svežeg voća ili neku drugu zdravu namirnicu.

FloraLip® biljne kapi za jetru i holesterol pomažu razgradnju holesterola u žučne kiseline i eliminaciju viška holesterola iz organizma putem sistema za varenje. Ova dva procesa dovode do smanjenja nivoa „lošeg“ i povećanja nivoa „dobrog“ holesterola u krvi.

Floralip® bljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 2 =