Proso kao lek za kamen u bubregu

Proso kao lek za kamen u bubregu

Proso ne sadrži gluten i ima puno dobrih ugljenih hidrata i masnih kiselina, on takođe, sadrži minerale kao što su su magnezijum, mangan i fosfor koji pomažu ženama nakon menopauze. Proso kao lek je pogodan za smanjenje krvnog pritiska jer je bogat magnezijumom, a redovnom upotrebom ove lekovite biljke sprečava se mogućnost dobijanja moždanog udara kao i srčanog udara. Proso je dobar izvor kalijuma i pomaže da se održi nizak krvni pritisak i da se zaštiti zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Proso kao lek za kamen u bubregu

Za održavanje optimalnog nivoa zdravlja bubrega kao i za lečenje bubrega ili kamena u bubregu proso kao lek je idealno i efikasno rešenje. Proso kao lek je bio jako popularan tokom godina zbog njegove efikasnosti u lečenju urinarnog trakta, čišćenju bešike, infekcija i cisti. Proso je pored svega jako hranljiv i sadrži veći broj hranljivih i nutritivnih karakteristika od pirinča.

Proso kao lek za bubrege se koristi već dugi niz godina, a pokazao se kao idealno rešenje za lečenje kamena u bubregu.

Da biste korstili proso kao lek potrebno je da uveče, pre spavanja operite 200 grama prosa u mlakoj vodi, zatim sipajte tu količinu u veliki bokal koji ćete nakon toga napuniti sa dva litra ključale vode. Posudu pokrijte nečim i protresite više puta da bi se što bolje sjedinili sastojci. Zagrejte suvu krpu i prekrijte bokal i ostavite da odstoji preko noći. Sledećeg jutra, pre nego što počnete da koristite proso kao lek za bubrege i kao lek za kamen u bubregu, protresite dobro ponovo bokal. Ovaj lekoviti napitak od prosa morate piti ceo dan, koliko god možete, a terapiju bi trebalo da ponavljate 10 do 15 dana da biste postigli rezulate.

Nakon desetog dana ćete početi da eliminišete kamen u bubregu preko urina. Bubrezi se mogu očistiti od kristala i sluzi ovom terapijom.

Korišćenje prosa u svakodnevnoj ishrani će vam pomoći da do problema sa bubrezima ne dođe ponovo. Proso možete konzumirati i sa limunom i maslinovim uljem što će vam pomoći da rastvorite kamnjenje u žučnoj kesi kao i da temeljno očistite jetru.

Proso može da se koristi u svakodnevnoj ishrani na više načina. Jedan od popularnih recepata su i Proso mafini.

Da biste pripremili Proso mafine potrebno vam je jedna četvrtina šolje pšeničnog brašna, jedna trećina šolje lekovite biljke proso, jedna kašičica praška za pecivo, jedna kašičica sode bikarbone, jedna kašičica soli, jedna šolja mleka, jedno jaje, jedna polovina šolje biljnog ulja i pola šolje meda.

Rernu zagrejte, a u posudi pomešajte pšenično brašno, proso brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. U odvojenoj posudi promešajte maslc, biljno ulje, jaje i med. Zatim umešajte ove dve smese zajedno dok se ne sjedine i rasporedite u čašice za mafine. Poređajte u rerni i pecite 15 do 20 minuta na viskoj temperturi.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska i kamena u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *