Snizite povišene enzime jetre

Snizite povišene enzime jetre

Enzimi jetre su proteini koji su od bitnog značaja za normalan rad jetre. Ako su ćelije jetre oštećene može doći do toga da enzimi jetre budu povišeni.

Snizite povišene enzime jetre

Postoji dosta prirodnih tretmana ako vam se postavi dijagnoza povišenih enzima jetre. U svakom slučaju, konsultujte sa svojim lekarom pre nego što u svoju ishranu ubacite bilo koju biljku ili suplement.

Belo meso

Svakome su potrebni proteini. Zbog visokog sadržaja proteina, crveno meso opterećuje jetru. Ako jedemo previše proteina, organizam skladišti ono što jetra ne može da preradi, što može dovesti do težih bolesti. Zato se najboljim izvorima proteina smatraju piletina, ćuretina i riba.

Alkohol

Da bi razložila alkohol, jetra mora mnogo više da radi kako bi isfiltrirala toksine iz organizma. Dugoročna konzumacija alkohola može dovesti do oštećenja jetre, jer se duže vreme i luče ovi enzimi u većoj meri.

Iako je najbolja opcija potpuno prestati sa konzumacijom alkohola, oni koji uživaju u piću mogu sebi dozvoliti najviše osam čašica tokom nedelje.

Lekovi

Lekovi koji se mogu dobiti i bez lekarskog recepta i lekovi koji se dobijaju samo na recept mogu povećati nivo enzima jetre. Određeni lekovi protiv bolova (npr. Brufen/Ibuprofen) mogu izazvati oštećenje jetre ako se uzimaju duže vreme. Blokatori bola u ovim lekovima mogu sprečiti pojavu simptoma oštećene jetre. Ako često pijete alkohol, oštećenje može biti još teže i simptomi se mogu brže pojaviti. I neki lekovi koji se dobijaju samo na recept mogu uzrokovati oštećenje jetre.

Fast food

Svi volimo da se ponekad počastimo suhomesnatim proizvodima, slanim grickalicama, brzom hranom i slatkišima. Međutim, ako se redovno hranite ovakvim stvarima, to može vrlo štetno uticati na enzime jetre. Jedite što više svežeg voća i povrća kako biste pročistili jetru i izbegavajte hranu koja je hemijski obrađivana.

Suplementi

Uzimajte suplemente kao što su koenzim Q10 i vitamin B12 kako biste brže očistili jetru od toksina. U ovome vam mogu pomoći i probiotici.

Omega 3

Svi znamo koliko su važne omega-3 masne kiseline i koliko je bitno da ih redovno jedemo. Naša jetra proizvodi trigliceride, ali povišen nivo triglicerida može uzrokovati upalu i oštećenje jetre. Losos, tunjevina i ulje lana sadrže masne kiseline koje su nam potrebne da održimo niskim nivoe triglicerida i enzima jetre.

Lekovito bilje

Najbolji način da snizite nivo enzima jetre jeste da pročistite jetru. Smatra se da mlečni čkalj i maslačak dosta pomažu u ovom procesu, a mlečni čkalj oporavlja i štiti jetru od toksina.

Floralip® biljne kapi

Floralip® biljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

Floralip® biljne kapi pozitivno deluje na stimulisanje žlezda sa unutrašnjim lučenjem, hormone i enzime i deluje kao prirodni – biljni lek za kontrolu apetita.

Floralip biljne kapi su 100% prirodan proizvod na bazi mešavine biljnih ekstrakta sikavice, artičoke, maslačka, nane i grčkog semena, rađene sa organskim voćnim destilatom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *