Snižavanje nivoa holesterola

Snižavanje nivoa holesterola

Za snižavanje nivoa holesterola u krvi se zapravo misli na eliminisanje loših i davanje vetra u leđa dobrim masnoćama. To se postiže fizičkom aktivnošću, regulisanjem telesne težine i proverenim biljnim receptima.

Snižavanje nivoa holesterola

Peršun se u svakodnevnoj pripremi hrane jelima dodaje kao sitna dopuna radi poboljšanja ukusa, ali je zapravo odličan saveznik vašeg zdravlja. On sadrži dvije grupe posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje – prirodna eterična ulja i flavonide. Uz to, odličan je izvor vitamina C, A i K, pa se preporučuje da pojačate količinu peršuna koju konzumirate za vreme sezone gripa i prehlade.

Takođe, peršunov list pokazao se kao izvrsno sredstvo u podsticanju izlučivanja štetnih materija iz našeg organizma i bolje cirkulacije. Ali, ako čudotvornom peršunu dodamo i limun, vodu i malo sode bikarbone, dobićemo čudotvoran napitak koji smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi!

Lan i jogurt za holesterol
Svakodnevno uzimanje lanenog semena može da smanji nivo ukupnog holesterola i loš holesterol, zbog čega se laneno seme preporučuje za lečenje holesterola prirodnim putem.

Kurkuma kao lek za holesterol
Kurkuma ili njena aktivna komponenta kurkumin mogu da umanje ukupni holesterol, trigliceride i LDL.

Crveni pirinač za holesterol
Fermentisani crveni pirinač je bogat monakolinom-K, koji blokira endogenu produkciju holesterola u jetri inhibicijom ključnog enzima u procesu sinteze holesterola. Poput crvenog pirinča, intergralni mleveni pirinač takođe se koristi za prirodno lečenje lošeg holesterola.

Šetajte
Ako Vam je teška već sama pomisao odlaska u teretanu, idite u šetnju. Hodanje smanjuje rizik od moždanog udara i bolesti srca, pomaže da izgubite višak kilograma i čini kosti snažnijim. Ako tek uvodite šetnju u dnevnu rutinu, počnite šetati 10 minuta i svakodnevno povećavajte trajanje.

Ograničite alkohol
Previše alkohola takođe može povećati rizik od srčanih bolesti jer može povisiti krvni pritisak i nivo triglicerida. Jedno piće je čaša vina, piva ili mala količina žestokih alkoholnih pića, a preporuka je da muškarci ne bi trebalo da imaju više od dva pića koja sadrže alkohol na dan, dok žene ne bi trebale imati više od jednog pića koje sadrži alkohol na dan.

Floralip® biljne kapi za holesterol i trigleciride smanjuju holesterol, a pored toga smanjuju šećer i regulišu i rad enzima jetre, stimulišu žuč, pomažu kod revitalizacije jetre u slučaju ciroze, potpomaže rad pankreasa i žuči, smanjuju apetit, služe kao prirodni lek za ciste u jetri jer ih smanjuju.

Floralip® bljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen − 2 =