Simptomi slabe cirkulacije u nogama

Simptomi slabe cirkulacije u nogama

Hladne noge i ruke, stalni osećaj težine u nogama, česta vrtoglavica, jaka glavobolja, neugodno zujanje u ušima neki su od simptoma slabe cirkulacije u nogama.

Nekad je slaba cirkulacija u nogama praćena i pojavom plave i modre kože, koju u stopu prate i neprijatni trnci i grčevi prilikom hoda.

Zdrav način života koji se bazira na pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i eliminaciji stresa ključan je za poboljšanje cirkulacije u nogama i prevenciju potencijalnih težih bolesti. Efekti lečenja mogu se dodatno poboljšati upotrebom lekovitog bilja koje je podjednako efektno i za proširene vene.

Kako poboljšati cirkulaciju u nogama

Loša cirkulacija nogu i ruku u velikoj meri može narušiti našu svakodnevicu i kvalitet života, stoga je neophodno preduzeti određene preventivne mere.

Vežbe za cirkulaciju nogu

Najmanje tri puta nedeljno u trajanju od pola sata potreban vam je nekakav vid fizičke aktivnosti. Slaba cirkulacija nogu neće proći sama od sebe, zato šetajte, trčite, radite aerobik ili se bavite nekakvim ekipnim sportom. Ukoliko se bavite zamornim intelektualnim ili fizičkim radom, s vremena na vreme duboko udahnite nekoliko puta, jer to podstiče dotok kiseonika do krvi, čime se ubrzava njen protok .

Poboljšanje cirkulacije prirodnim putem

Fitoterapija ublažava probleme izazvane lošom cirkulacijom upotrebom čajeva, tinktura, obloga i kupki na bazi bilja s diuretičnim, tonificirajućim i antikoagulativnim svojstvima. Zahvaljujući njima, slaba cirkulacija u nogama se potpuno drži pod kontrolom i ne stvara probleme.

Pospešuje se izbacivanje suvišne tečnosti iz organizma, eliminišu se toksini, pa je i krv čistija . Osim toga, blagotvorni sastojci ovih biljaka štite krvne sudove od oštećenja i čine ih elastičnim, a smanjuje se i opasnost od eventualnog zgrušavanja krvi.

Vendoksin® gel je prirodni biljni preparat na bazi organski sertifikovanih biljnih ekstrakata kestena, hajdučke trave, ždraljike, zdravca i nevena, za negu kože kod proširenih vena i ispucalih kapilara, umornih i otečenih nogu, napetosti u mišićima i modrica. Zahvaljujući prisustvu mentola i dejstvu hlađenja, Vendoksin® gel daje trenutno olakšanje i osećaj lakoće.

Svakodnevnom primenom neguje se koža, poboljšava cirkulacija i rešavaju problemi proširenih vena, ispucalih kapilara i modrica.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *